Αρχική COVID-19 Στο 79% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της SinoPharm

Στο 79% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της SinoPharm

0
SinoPharm
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η κινεζική φαρμακευτική εταιρεία SinoPharm ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, ότι ένα από τα εμβόλια που αναπτύσσει για τον νέο κορονοϊό έχει αποτελεσματικότητα 79%.  Χαμηλότερη από ό,τι εκείνα των ανταγωνιστριών της, των αμερικανικών εταιρειών Pfizer και Moderna.

Η SinoPharm είναι η πρώτη κινεζική φαρμακευτική εταιρεία που δημοσιοποίησε εκτίμηση για την αποτελεσματικότητα του υποψηφίου εμβολίου της.

Έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι

Οι κινεζικές αρχές έχουν εμβολιάσει ήδη πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, χρησιμοποιώντας σκευάσματα που τυπικά δεν έχουν λάβει έγκριση από τους εποπτικούς φορείς.

Σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, η SinoPharm ανέφερε ότι το προϊόν της έχει αποτελεσματικότητα 79,43%, ενώ εκείνο των Pfizer/BioNTech φέρεται να έχει αποτελεσματικότητα 95% και το προϊόν της Moderna 94,1%.

Η AstraZeneca, που αναπτύσσει εμβόλιο σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μιλά από την πλευρά της για αποτελεσματικότητα 70%, που μπορεί να φθάσει ως ακόμη και το 100% μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

SinoPharm

Tα εμβόλια είναι κατά τη Κίνα παγκόσμιο κοινό αγαθό

Η Κίνα, όπου έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός πριν από έναν χρόνο, διέθεσε μεγάλα μέσα και πόρους για να αναπτυχθούν εμβόλια.

Το Πεκίνο υπόσχεται ότι θα χειριστεί τα εμβόλια για τον SARS-CoV-2 ως «παγκόσμιο κοινό αγαθό».

Η χώρα, που έχει ουσιαστικά θέσει υπό έλεγχο την εξάπλωση της πανδημίας — καθημερινά ανακοινώνει το πολύ λίγες δεκάδες κρούσματα του νέου κορονοϊού — έκανε κλινικές δοκιμές υποψηφίων εμβολίων στο εξωτερικό.

Πέντε κινεζικά εμβόλια βρίσκονται επί του παρόντος στη φάση 3 των κλινικών δοκιμών.
Η SinoPharm δεν διευκρίνισε αν η δοκιμή του πρώτου της εμβολίου αποπερατώθηκε, ούτε αν ή πόσες μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό καταγράφηκαν στη φάση 3 της δοκιμής του.
Γνωστοποίησε πάντως πως υπέβαλε αίτηση για την έγκριση του εμβολίου στις κινεζικές αρχές.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση