Αρχική COVID-19 Κατά 38% αύξηση των μαθητών που επηρεάστηκαν από το κλείσιμο των σχολείων...

Κατά 38% αύξηση των μαθητών που επηρεάστηκαν από το κλείσιμο των σχολείων το Νοέμβριο

0
Μαθητές
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο αριθμός των μαθητών που επηρεάστηκε από το κλείσιμο των σχολείων λόγω COVID-19 αυξήθηκε κατά 38% το Νοέμβριο, δημιουργώντας έτσι σημαντική πίεση στην μαθησιακή πρόοδο και την ευημερία επιπλέον 90 εκατομμυρίων παιδιών παγκοσμίως.

Επιπλέον 90 εκατ. Παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο

Σύμφωνα με στοιχεία που συλλέγει η UNESCO, οι αίθουσες διδασκαλίας για σχεδόν 1 στους 5 μαθητές παγκοσμίως – ή 320 εκατομμύρια – είναι κλειστές από την 1η Δεκεμβρίου. Mιλάμε για μία αύξηση σχεδόν 90 εκατομμυρίων από 232 εκατομμύρια που ήταν την 1η Νοεμβρίου. 

“Παρά τα όσα έχουμε μάθει για το COVID-19 μεταξύ των οποίων και τον ρόλο των σχολείων στη μετάδοση της νόσου κινούμαστε προς τη λάθος κατεύθυνση, είπε Robert Jenkins, Επικεφαλής της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης της UNICEF. «Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα σχολεία δεν είναι οι κύριοι παράγοντες μετάδοσης αυτής της πανδημίας. Ωστόσο, βλέπουμε μια ανησυχητική τάση κατά την οποία οι κυβερνήσεις κλείνουν και πάλι τα σχολεία . Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό γίνεται σε εθνικό επίπεδο, αντί σε τοπικό επίπεδα, και τα παιδιά συνεχίζουν να υφίστανται τις καταστροφικές επιπτώσεις στη μάθηση, την ψυχική και τη σωματική τους υγεία και ασφάλεια.

Τα εκπαιδευτικά συστήματα πρέπει να αναβαθμιστούν

Μια πρόσφατη παγκόσμια μελέτη που χρησιμοποιεί δεδομένα από 191 χώρες δεν έδειξε συσχέτιση μεταξύ της κατάστασης του σχολείου και των ποσοστών μόλυνσης COVID-19 στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η UNICEF καλεί τις κυβερνήσεις να δώσουν προτεραιότητα στο άνοιγμα των σχολείων και να λάβουν όλες τις δυνατές ενέργειες για να τα καταστήσουν ενεργά και όσο το δυνατόν ασφαλέστερα.

Τα σχέδια ανοίγματος του σχολείου πρέπει να περιλαμβάνουν την επέκταση της πρόσβασης στην εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένης της εξ αποστάσεως μάθησης, ειδικά για τις περιθωριοποιημένες ομάδες. Τα εκπαιδευτικά συστήματα πρέπει επίσης να προσαρμοστούν και να αναβαθμιστούν έτσι ώστε να αντέξουν στις μελλοντικές κρίσεις.

Το Πλαίσιο της UNICEF για το άνοιγμα των σχολείων , το οποίο εκδόθηκε από κοινού με την UNESCO, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, το WFP και την Παγκόσμια Τράπεζα, προσφέρει πρακτικές συμβουλές για τις εθνικές και τοπικές αρχές. Οι κατευθυντήριες γραμμές του εστιάζονται στη μεταρρύθμιση της πολιτικής, σε απαιτήσεις χρηματοδότησης, σε  ασφαλείς λειτουργίες φτάνοντας ακόμα και στα πιο περιθωριοποιημένα παιδιά του πλανήτη. 

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

Διαφήμιση