Αρχική COVID-19 Θέμα ημερών η πρώτη έγκριση αίτησης εμβολίου – Πώς θα μεταφερθούν

Θέμα ημερών η πρώτη έγκριση αίτησης εμβολίου – Πώς θα μεταφερθούν

0
εμβόλιο κορονοϊός
Διαφήμιση

Είναι θέμα ημερών πλέον η έγκριση αίτησης του εμβολίου κατά του κορονοϊού από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), ο οποίος εξετάζει τις αιτήσεις έγκρισης τριών υποψήφιων εμβολίων. Ωστόσο, ένα σημαντικό ζήτημα μένει να λυθεί και αυτό είναι η μεταφορά και η αποθήκευση του εμβολίου, καθώς τα περισσότερα από αυτά απαιτούν ιδιαίτερες συνθήκες φύλαξης.

Μέχρι το τέλος του έτους ή τις αρχές του 2021, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), ότι θα δοθεί η πιθανή αδειοδότηση των πρώτων εμβολίων.

Δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου θα πρέπει να παραχθούν στο κόσμο για τον εμβολιασμό κατά της νόσου του κορονοϊού. Για την ακρίβεια, περίπου 12 με 15 δισεκατομμύρια δόσεις, σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανιών.

Τα περσότερα εμβόλια απαιτούν ιδιαίτερες συνθήκες φύλαξης. Τα εργαστήρια ετοιμάζουν δύο διαφορετικούς τύπους εμβολίων. Συγκεκριμένα, το εμβόλιο Pfizer/BioNTech, απαιτεί πολύ χαμηλές θερμοκρασίες συντήρησης, μέχρι τους -80 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια άλλα εμβόλια που συντηρούνται σε πιο συμβατικές θερμοκρασίες μεταξύ -2 και -8 βαθμών Κελσίου.

Η μεταφορά των εμβολίων θα γίνει με δύο διαφορετικούς τρόπους και θα είναι ανάλογη των αποστάσεων και του έκτακτου χαρακτήρα μεταφοράς. Κάποια θα μεταφερθούν οδικώς και στη συνέχεια θα αποθηκευτούν στα κέντρα εμβολιασμού. Κάποια άλλα θα μεταφερθούν και θα διανεμηθούν με συνδυασμό αεροπορικής και χερσαίας μεταφοράς.

Οργάνωση αερογέφυρας και 8.000 μεγάλα μεταγωγικά αεροσκάφη θα θα χρειαστούν για την μεταφορά μίας δόσης για κάθε πολίτη.

Task force, ομάδες εργασίες σε επίπεδο κρατών, τομέων δραστηριότητας και επιχειρήσεων για να εξετάσουν την κατάσταση της αγοράς στον τομέα της συσκευασίας, των διαθέσιμων μέσων μεταφοράς, χερσαίων, αεροπορικών και θαλάσσιων, έχουν ανασκουμπωθεί και συγκροτηθεί σε κάθε επίπεδο.

Η πιστοποίηση των μέσων μεταφοράς θα γίνει από τα ίδια τα εργαστήρια.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

Διαφήμιση