Αρχική Ζώα “Γίνετε κτηνοτρόφοι”, η νέα καμπάνια της ΕΕ

“Γίνετε κτηνοτρόφοι”, η νέα καμπάνια της ΕΕ

0
κτηνοτρόφοι αγελάδες
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μια νέα καμπάνια που καλεί τους Ευρωπαίους να γίνουν κτηνοτρόφοι, υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πρόκειται για μέρος ενός τριετούς προγράμματος που επιδιώκει να…αποκαταστήσει την κατανάλωση κρέατος.
Και διευθύνεται από τον Διεπαγγελματικό Οργανισμό της Ισπανικής Βιομηχανίας Βοείου κρέατος Provacuno. Καθώς και από τον βελγικό Οργανισμό της Βαλλονίας Προώθησης Ποιότητας της Γεωργίας APAQ-W.

Το “Become beefatarian” κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο. Η εκστρατεία για την ενίσχυση του τομέα χρηματοδοτήθηκε με σχεδόν 3,6 εκατ. ευρώ από την ΕΕ.

Είναι όλα μέρος ενός ευρύτερου έργου της Κομισιον, του Proud of European Beef.

Στόχος του είναι να παρακινήσει τους καταναλωτές να καταργήσουν τα στερεότυπα κόκκινου κρέατος και να τους «επιτρέψει να είναι και πάλι σίγουροι για την απόφαση κατανάλωσης».

Κρέας

 

Η ΕΕ είναι ένας μεγάλος παραγωγός βοείου κρέατος. Με συνολικό κοπάδι περίπου 78 εκατομμύρια βοοειδή.

Ένας κτηνοτρόφος υποτίθεται ότι είναι κάποιος που θέλει να «έχει μια ισορροπημένη διατροφή», δήλωσε ο διευθυντής του Provacuno Χαβιέ Λόπεζ στο Food Navigator.

Ανέφερε τις πρωτεΐνες, τις βιταμίνες και τα μέταλλα ως τα βασικά θρεπτικά συστατικά που μπορούμε να κερδίσουμε από την τακτική κατανάλωσή τους.

Παράλληλα το Provacuno επικεντρώνεται επίσης στα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα, καθιστώντας το επιχείρημα ότι η αγορά τοπικών προϊόντων είναι πιο βιώσιμη.

«Εάν υποστηρίζετε τη βιώσιμη γεωργία επιλέγοντας ευρωπαϊκό βόειο κρέας, είστε πραγματικοί βοοφάγοι, λέει. Και φυσικά, ένας πραγματικός βοοφάγος τρώει επίσης σαλάτα».

Στη συνέντευξη του στο Food Navigator, ο Χαβιέ Λόπεζ υπογραμμίζει ότι ο τομέας του βοείου κρέατος είναι καλός για τη φύση.
Περιγράφει την παραγωγή ως με μηδενικά απόβλητα. Και λέει ότι τα λιβάδια λειτουργούν ως καταβόθρες άνθρακα, το έδαφος μπορεί να γονιμοποιηθεί και να αποφευχθούν οι πυρκαγιές.

αγελάδες

Τι λέει η Greenpeace

Το κόκκινο κρέας έχει συνδεθεί με την καταστροφή του περιβάλλοντος με διάφορους τρόπους.

Το βιομηχανικό σύστημα κρέατος απαιτεί τεράστια ποσότητα γης για να διατηρηθεί, γεγονός που με τη σειρά του προκαλεί εκκαθάριση και αποψίλωση των γαιών.

Αλλά ακόμη και με την άκρη της γης, η Greenpeace εκθέτει επτά λόγους για τους οποίους η κατανάλωση κρέατος είναι τόσο κακή για τον πλανήτη.

Είναι μια άμεση αιτία της αλλαγής του κλίματος, είναι υπεύθυνη για την κατάχρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αρπαγή γης καθώς και εξαφάνιση -με σκοτωμούς- της  άγριας ​​ζωής.

Διαφήμιση