Αρχική Πολιτισμός Photo Vogue festival 2020: Ένα φεστιβάλ που υμνεί την αγάπη και την...

Photo Vogue festival 2020: Ένα φεστιβάλ που υμνεί την αγάπη και την ελπίδα – Φωτογραφίες

0
Lockdown
Εικόνα: Julia Fullerton-Batten
Διαφήμιση

Το Photo Vogue festival 2020 του Μιλάνο παρουσιάζει ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό με στιγμές της ανθρώπινης πραγματικότητας και φαντασίας εστιάζοντας τόσο στο παρελθόν όσο και στο μέλλον. Το φετινό φεστιβάλ διερευνά το θέμα “All In This Together” (Όλοι μαζί σε αυτό). Για όσους ενδιαφέρονται οι ψηφιακές εκθέσεις θα διεξαχθούν online από τις 12 Νοεμβρίου. Οι ζωντανές εκδηλώσεις, οι ομιλίες και οι κριτικές θα είναι διαθέσιμες από τις 19 έως τις 22 Νοεμβρίου 2020. Όλα αυτά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επιθυμούν μέσα από μια εξελιγμένη πλατφόρμα.

Το “All in this together” εμφανίζει έργα 30 φωτογράφων που μέσω αυτών υμνούν την αγάπη, την ελπίδα και την ενθάρρυνση να καλλιεργήσουμε και να διατηρήσουμε ζωντανή την αίσθηση της κοινότητας, της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης. Όλες αυτές οι έννοιες αποκτούν ιδιαίτερη σημασία λόγω της πανδημίας και τις είδαμε να απλώνονται και να μοιράζονται μεταξύ όλων ανεξαρτήτως συνόρων. 

Οι φωτογράφοι επιλέχθηκαν μέσω της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε στο PhotoVogue και της φωτογραφικής πλατφόρμας του Vogue.it. Έμπειροι και ειδικοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο, με διαφορετικό υπόβαθρο και όραμα, αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή, ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν πιο περιεκτική και πολύπλευρη προοπτική.

Μερικοί από τους συμμετέχοντες φωτογράφους

Julia Fullerton-Batten: Zewdi, Yabsra και Ehiopia, Ημέρα lockdown 57, από τη σειρά Looking Out From Within

lockdown
Εικόνα: Julia Fullerton-Batten

Η Julia Fullerton-Batten λέει: «Είναι μια ευαίσθητη στιγμή, όλοι αισθανόμαστε ευάλωτοι και ανήσυχοι. Επέλεξα να συλλάβω ανθρώπους στην απομόνωση κατά την περίοδο του lockdown, πίσω από τα παράθυρα των σπιτιών τους, κοιτάζοντας έναν διαφορετικό, έρημο κόσμο.

καρναβάλι
Εικόνα: Alice Zoo

H Alice Zoo προσέγγισε από μια νέα οπτική γωνία το καρναβάλι στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του, αναζητώντας «στιγμές οικειότητας» μέσα στην αναταραχή αυτής της πολύ αγαπημένης πολιτιστικής εκδήλωσης.

Αφρική
Εικόνα: Amber Pinkerton

Η Pinkerton είναι φωτογράφος και σκηνοθέτης που εδρεύει στο Λονδίνο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κίνγκστον της Τζαμάικα. Τα έργα της είναι εμπνευσμένα από τον πολιτισμό της Καραϊβικής, τον κοινωνικό σχολιασμό και το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο.

ανθρώπινη σύνδεση
Εικόνα: András Ladocsi

Η δουλειά του Ούγγρου φωτογράφου αφορά την ανθρώπινη σύνδεση. Χρησιμοποιώντας αναλογικές τεχνικές, ο Ladocsi ασχολείται με το φως και τις μορφές του σώματος.

Aki-Pekka Sinikoski: Μαζί με τον Astrid Sinikoski – New Ghosts # 3

σχέση πατέρα - κόρης
Εικόνα: Aki-Pekka Sinikoski

Η εικόνα απεικονίζει τη σχέση μεταξύ πατέρα και κόρης. Οι εικόνες αντανακλούν ερωτήματα ταυτότητας, ενηλικίωσης και παιδικής ηλικίας, ζωής και θανάτου. Η φωτογραφική μελέτη φαντασμάτων του Sinikoskis θα δημοσιευθεί στο σύνολό της το 2058.

Anu Kumar: Από τη σειρά Ghar

ταξίδι
Εικόνα: Anu Kumar

Η Kumar λέει: “Λίγο μετά τη γέννησή μου στο Δελχί, το 1990, η οικογένειά μου μετανάστευσε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Τα ετήσια ταξίδια μας στην Ινδία έμοιαζαν σαν ένα βάρος. Μόνο όταν ήμουν 19 και επέστρεψα μόνος μου ως ενήλικας άρχισα να βλέπω τα πράγματα διαφορετικά. Πριν από τέσσερα χρόνια άρχισα να φωτογραφίζω τους δρόμους γύρω από το σπίτι της οικογένειάς μας στο Kavi Nagar, Ghaziabad, Uttar Pradesh. Η λήψη φωτογραφιών είχε γίνει το εισιτήριό μου σε έναν κόσμο που έμεινε πίσω: ένας τρόπος να εξερευνήσω τη ζωή που θα μπορούσα να είχα αν δεν είχαμε φύγει πριν από 25 χρόνια.”

Imraan Christian: Oliver και Richard – BELOVED, από τη σειρά MA SE KINDERS

κουλτούρα
Εικόνα: Imraan Christian

Ο Νοτιοαφρικανός φωτογράφος και κινηματογραφιστής Christian γνωστός ως εικαστικός καλλιτέχνης και ακτιβιστής. Ο Ma Se Kinders αποτίει φόρο τιμής στην κοινότητα Hangberg του Hout Bay, ένα παραθαλάσσιο προάστιο του Κέιπ Τάουν. Το έργο απεικονίζει τις προκλήσεις της κοινότητας, όπως την κουλτούρα των συμμοριών και τα ναρκωτικά. Ο Hangberg είδε τη μαζική απομάκρυνση των έγχρωμων ανθρώπων από τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα τη φτώχεια και την ανεργία.

Πηγή: theguardian.com, vogue.it

 

Διαφήμιση