Αρχική COVID-19 Οι διαφορετικές στρατηγικές αντιμετώπισης της πανδημίας σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Οι διαφορετικές στρατηγικές αντιμετώπισης της πανδημίας σε Ευρώπη και ΗΠΑ

0
κρούσματα
Διαφήμιση

Η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει ολόκληρο τον πλανήτη. Όλες οι χώρες του κόσμου και οι ηγέτες τους καλούνται να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της κρίσης, να θέσουν τα θεμέλια για την αντιμετώπιση της και να θεσπίσουν στρατηγικές και μέτρα προφύλαξης. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη που αντιμετωπίζουν σε μεγάλο βαθμό δυσκολίας την πανδημία, ανταποκρίνονται εντελώς διαφορετικά στην κρίση. Ωστόσο, ποιας η προσέγγιση λειτουργεί καλύτερα;

Η Ευρωπαϊκή προσέγγιση φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρώπη αντιμετώπισαν μεγάλη δυσκολία λόγο της πανδημίας, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα ήταν πολύ υψηλά με τα κρούσματα να αυξάνονται γρήγορα σε ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Περισσότερο από ότι στις ΗΠΑ. Και όλα αυτά μέσα στο φθινόπωρο.

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Βρετανία κατάφεραν να μειώσουν τον ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων.

Τι είναι λοιπόν αυτό που κάνει διαφορετικά η Ευρώπη;

Αρχικά, απαγορεύει τις εσωτερικές συγκεντρώσεις που συνήθως αποτελούν αιτία διάδοσης του ιού.

Η Αγγλία έκλεισε παμπ, εστιατόρια, γυμναστήρια και διάφορα άλλα στις 5 Νοεμβρίου και ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστή έως τις 2 Δεκεμβρίου τουλάχιστον.

Η Γαλλία, οι περιφερειακές κυβερνήσεις της Γερμανίας και η περιοχή της Καταλονίας στην Ισπανία, έχουν επίσης κλείσει εστιατόρια, μεταξύ άλλων επιχειρήσεων.

Από την άλλη στις ΗΠΑ…

Πολλοί Αμερικανοί αντιστάθηκαν στην αποδοχή αυτής της πραγματικότητας. Σε όλη τη χώρα, τα εστιατόρια παραμένουν ανοιχτά. Την περασμένη εβδομάδα, η πολιτεία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε μια νέα πολιτική την οποία οι ειδικοί της δημόσιας υγείας θεωρούν ως παράξενο μέσο: Οι επιχειρήσεις με άδεια ποτού μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές έως τις 10 μ.μ.

Σχετικά με τα σχολεία

Το σχολείο είναι μια εσωτερική δραστηριότητα η οποία φαίνεται να παρουσιάζει τον μικρότερο κίνδυνο.

Αυτό συμβαίνει διότι τα παιδιά δεν αποτελούν σημαντικό επιδημιολογικό κίνδυνο, καθότι διαδίδουν τον ιό λιγότερο συχνά σε σχέση με τους ενήλικες.

«Η έρευνα έχει δείξει ότι εάν θέσετε σε εφαρμογή πρωτόκολλα κοινωνικής απόστασης, το σχολείο είναι πραγματικά ένα ασφαλές περιβάλλον», αναφέρει ο Andreas Schleicher, ο οποίος μελετά σχολεία για τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στο Παρίσι.

Το κλείσιμο σχολείων και η μετάβαση εξ ολοκλήρου σε εξ αποστάσεως μάθηση, από την άλλη πλευρά, έχει μεγάλο κοινωνικό κόστος.

Τα παιδιά δεν μαθαίνουν ποιοτικά και δεν μπορούν να αποκτήσουν τις προβλεπόμενες γνώσεις. Η κατάσταση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο, όταν πρόκειται για παιδιά μικρότερης ηλικίας.

Ο ιός εξαπλώνεται αυτή τη στιγμή τόσο γρήγορα στις ΗΠΑ που το να διατηρήσουν τα σχολεία ανοιχτά ενέχει σοβαρούς κινδύνους.

Για να διατηρήσουν τα σχολεία ανοιχτά με ασφαλή τρόπο, πιθανώς θα πρέπει πρώτα να κλείσουν άλλους δημόσιους χώρους.

Μόνο λίγα κράτη, συμπεριλαμβανομένων του Μίσιγκαν, του Όρεγκον, του Νέου Μεξικού και της Ουάσιγκτον – έκλεισαν πρόσφατα τους χώρους εστίασης.

Πηγή: nytimes.com

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση