Αρχική Πολιτισμός Ο μονόλιθος στην Γιούτα εξαφανίστηκε – Η ιστορία που αποτελεί μυστήριο

Ο μονόλιθος στην Γιούτα εξαφανίστηκε – Η ιστορία που αποτελεί μυστήριο

0
μονόλιθος ανακάλυψη
Εικόνα: theguardian
Διαφήμιση

Ο μονόλιθος που ανακαλύφθηκε σε ένα απομακρυσμένο τμήμα της Γιούτα προ ημερών αποτέλεσε μυστήριο. Από τη στιγμή της ανακάλυψης του ο μονόλιθος ήταν ένα ζήτημα που προκάλεσε την περιέργεια πολλών ανθρώπων. Μέσα σε λίγες στιγμές από την δημοσιοποίηση του έγινε viral. Λίγες μέρες αργότερα το μυστήριο συνεχίζεται. Ο μονόλιθος εξαφανίστηκε, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η τρισδιάστατη μεταλλική κατασκευή αφαιρέθηκε από το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε την Παρασκευή το απόγευμα χωρίς να γνωρίζουμε το πως, ανέφερε σε ανακοίνωση του το γραφείο, η Υπηρεσία χωροταξίας της Γιούτας.

Η Υπηρεσία μάλιστα υπογράμμισε, ότι δεν είχε αφαιρέσει τον μονόλιθο, τον οποίο θεωρεί «ιδιωτική ιδιοκτησία».

“Εξαφανίστηκε” έγραψε το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας, σε μια ανάρτηση Instagram.

Η ενσωμάτωση του μονόλιθου στο έδαφος αποτελούσε γρίφο.

Ο υπολοχαγός Nick Street, εκπρόσωπος του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι ο μονόλιθος είχε ενσωματωθεί στο βράχο.

“Κάποιος αφιέρωσε χρόνο να χρησιμοποιήσει κάποιο εργαλείο κοπής σκυροδέματος ή κάτι για να σκάψει πραγματικά, σχεδόν στο ακριβές σχήμα του αντικειμένου. Είναι περίεργο. Υπάρχουν δρόμοι κοντά, αλλά για να τραβήξει κάποιος τα υλικά που κόβονται από τον βράχο και να μεταφέρει το μέταλλο, το οποίο είναι ψηλότερο από 12 πόδια, σε αυτό το απομακρυσμένο σημείο είναι σίγουρα ενδιαφέρον,” τόνισε.

Παρόλο, που οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να αποκαλύψουν την τοποθεσία του μονόλιθου, κάποιοι κατάφεραν να την εντοπίσουν.

Ο David Surber, ο οποίος επισκέφθηκε τη δομή αυτή την εβδομάδα και δημοσίευσε σχετικό βίντεο στο Instagram, δήλωσε ότι βρισκόταν κοντά στο Lockhart Basin Road, που βρίσκεται νότια του Moab.

 

Διαφήμιση