Αρχική Πολιτισμός ΗΠΑ: Ανακάλυψη μονόλιθου στην έρημο της Γιούτα – Βίντεο

ΗΠΑ: Ανακάλυψη μονόλιθου στην έρημο της Γιούτα – Βίντεο

0
μονόλιθος ανακάλυψη
Εικόνα: theguardian
Διαφήμιση

Ένας μυστηριώδης μονόλιθος ανακαλύφθηκε σε ένα απομακρυσμένο τμήμα της Γιούτα, αφού εντοπίστηκε από κρατικούς υπαλλήλους που μετρούν πρόβατα από ελικόπτερο.

Το ύψος της δομής εκτιμάται ότι φτάνει σε ύψος μεταξύ 10 και 12 ποδιών, δηλαδή περίπου 3 μέτρα. Επιπλέον, ο μονόλιθος φαίνεται να είναι στερεωμένος στο έδαφος. Φαίνεται να κατασκευάστηκε από κάποιο μέταλλο, το οποίο λάμπει σε έντονη αντίθεση με τους τεράστιους κόκκινους βράχους που το περιβάλλουν.

Η περιπολία της Γιούτα μοιράστηκε τις εικόνες τόσο των προβάτων όσο και του μονόλιθου.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου, Bret Hutchings, δήλωσε στο τοπικό κανάλι ειδήσεων KSLTV: «Αυτό ήταν το πιο περίεργο πράγμα που έχω συναντήσει εκεί έξω όλα τα χρόνια της πτήσης μου».

Ο Hutchings πετούσε για λογαριασμό της υπηρεσίας Δημόσιας Ασφάλειας της Γιούτα, βοηθώντας τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Άγριας Ζωής να καταμετρήσουν τα μακρυκέρατα πρόβατα που ζουν στο νότιο τμήμα της Πολιτείας αυτής.

«Ένας από τους βιολόγους είναι αυτός που το εντόπισε και τυχαία πετάξαμε ακριβώς πάνω από αυτό. Έπρεπε να γυρίσουμε πίσω να το δούμε», δήλωσε ο  Hutchings.

Μάλιστα, δήλωσε πως ο μονόλιθος φαινόταν χειροποίητος και θεμελιωμένος στο έδαφος και όχι “ουρανοκατέβατος”.

«Εικάζω πως πρόκειται για κάποιον καλλιτέχνη – εκφραστή κάποιου νέου κύματος ή μπορεί να το έφτιαξε κάποιος που ήταν φαν της ταινίας 2001: Οδύσσεια στο Διάστημα», υπογράμμισε.

Η αλήθεια είναι ότι ο μονόλιθος καθώς και η τοποθέτησή του θύμιζαν τη διάσημη σκηνή από την κινηματογραφική ταινία του 1968, με σκηνοθέτη τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ, κατά την οποία μια αγέλη πιθήκων συναντά έναν γιγαντιαίο μονόλιθο.

Μερικοί παρατηρητές συνέκριναν τον μονόλιθο με τα γλυπτά του καλλιτέχνη John McCracken, ο οποίος έζησε στο Νέο Μεξικό και τη Νέα Υόρκη μέχρι το θάνατό του το 2011.

Από την πλευρά του, ο καλλιτέχνης Λίαμ Σαρπ συνόψισε την έξαψη του κόσμου για τον μονόλιθο σε ένα tweet δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Μου αρέσει αυτό. Φαντάζομαι πως είναι ένα έργο τέχνης, αλλά τι θα γίνει εάν δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο;».

 

 

Πηγή: theguardian.com

 

Διαφήμιση