Αρχική COVID-19 Κινητοποίηση για την άμεση αντιμετώπιση του Covid-19 σχετικά με τις βιοτεχνίες

Κινητοποίηση για την άμεση αντιμετώπιση του Covid-19 σχετικά με τις βιοτεχνίες

0
Ανδριανός Μιχάλαρος
Διαφήμιση

Την λήψη μέτρων προστασίας καθώς και τις επίσημες οδηγίες για τη διαχείριση κρουσμάτων μεταξύ εργαζομένων και τις διαδικασίες απολύμανσης, καθόρισαν ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Πειραιώς (ΒΕΠ), Ανδριανός Μιχάλαρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής. Στόχος φυσικά είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και η εξυπηρέτηση των αναγκών της αγοράς. Το πλαίσιο των δράσεων καθορίστηκε από την πρώτη στιγμή που εξετράπη η κατάσταση καθορίζοντας το πλαίσιο δράσεων για τη λήψη μέτρων προστασίας από τις βιοτεχνίες – μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Παράλληλα συνιστάται από το ΒΕΠ η προσωρινή εφαρμογή μέτρων όπως:

  • η ευέλικτη μορφή εργασίας (μέσω τηλε-εργασίας) και διενέργειας
  • διευκόλυνση με άδειες ειδικού σκοπού σε εργαζομένους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ) και σε γονείς μαθητών, κατ’ εφαρμογή της ισχύουσας Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου, από τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες

Η διοίκηση και το προσωπικό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία τόσο με τους αρμόδιους φορείς, όσο και με τις βιοτεχνίες – μέλη του για την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων εφ’ όσον χρειαστεί.

Τόσο οι βιοτεχνίες όσο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα επωμιστούν τις συνέπειες και αυτής της κρίσης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΒΕΠ. Το ΒΕΠ παρακινεί και επισημαίνει τόσο στη Κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση να στηρίξουν τις ελληνικές επιχειρήσεις. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει αυτή η στήριξη για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις. Η κρίση της πανδημίας αδιαμφησβήτητα θα τους επηρεάσει, ζήτημα είναι όμως να υπάρξουν όσο το δυνατό λιγότερες αρνητικές συνέπειες. Να σωθεί ότι σώζετε.

Ο Ανδριανός Μιχάλαρος απευθύνει προς το οικονομικό επιτελείο πρόταση και υπογραμμίζει: ” Το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να επεξεργαστεί μια νέα δέσμη στήριξης με μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ ή και πλήρη απαλλαγή για κλάδους που επλήγησαν και πλήττονται ώστε να ενισχυθούν τα ταμειακά διαθέσιμα στις επιχειρήσεις.”

Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ τόνισε ότι υπάρχει αμέριστος σεβασμός στο σύνθημα “Μένουμε Ασφαλείς”. Επισήμανε, ωστόσο ότι οι βιότεχνες και οι επιχειρηματίες θα πρέπει να μείνουν ζωντανοί και μετά την πανδημία.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση