Αρχική COVID-19 ΕΟΔΥ: 2166 νέα κρούσματα – 169 διασωληνομένοι με πίεση στις Εντατικές

ΕΟΔΥ: 2166 νέα κρούσματα – 169 διασωληνομένοι με πίεση στις Εντατικές

0
LOCKDOWN ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
LOCKDOWN ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
Διαφήμιση

Με τετραψήφιο αριθμό και πάλι άνω των 2000, τα ημερήσια νέα κρούσματα της Τρίτης, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 2166 νέα. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των διασωληνομένων αυξάνεται σταθερά, αγγίζοντας τα 169 άτομα, την ώρα που τα νοσοκομεία της χώρας και ειδικά αυτά της Θεσσαλονίκης αρχίζουν να δοκιμάζουν τα όριά τους στην εξυπηρέτηση των ασθενών που χρίζουν διασωλήνωσης.

Χαρακτηριστικά, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ, Θανάση Σιούλη, στο ράδιο του Real fm, το βράδυ της Δευτέρας υπολείπονταν 4 κενές κλίνες ΜΕΘ, ενώ δεν αποκλείεται να αναγκαστούν να διασωληνώσουν σε απλό θάλαμο. Ταυτόχρονα, πρέπει να αναλογιστούμε ότι υπάρχουν ανάγκες νοσηλείας σε ΜΕΘ και από ασθενείς με άλλα νοσήματα που δε πρέπει να τις στερηθούν. “Ας ελπίσουμε να διαψευστούμε με τα νέα μέτρα που λαμβάνονται”, είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Σιούλης.

Παράλληλα, ανησυχία προκαλεί σταθερά η Θεσσαλονίκη, αφού σύμφωνα με δηλώσεις στο Sputnik της διευθύντριας του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του ΑΠΘ, Άννας Παπά-Κονιδάρη, όπου διενεργούνται οι μοριακοί έλεγχοι στα περίπου 600 δείγματα που καταφθάνουν καθημερινά, το 1/3 των δειγμάτων είναι θετικά. Ενώ, η πλειοψηφία των δειγμάτων που καταφθάνουν για έλεγχο είναι πλέον από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και τη Βόρειας Ελλάδας.

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας που είχε εκτιμήσει νωρίτερα πως τα ημερήσια κρούσματα της Τρίτης, θα ξεπερνούσαν και πάλι τα 2000, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και την Ευαγγελία Μπαλτατζή δήλωσε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για το σύνολο της χώρας, με τη Βόρεια Ελλάδα να έχει πιο πολλές περιοχές που μπήκαν στο κόκκινο σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Ενώ, τόνισε ότι “ελπίζουμε –όπως έχουμε δει και σε άλλες περιοχές- η εφαρμογή των μέτρων να φέρουν αποτελέσματα”.

Από τα κρούσματα της Τρίτης, τα 22 συνδέονται με συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 44246, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες. Τα 4225 (9.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14111 (31.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Έως το απόγευμα, 169 συμπολίτες μας νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 38 (22.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 300 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 13 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 655 θανάτους συνολικά στη χώρα. 255 (38.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση