Διαφήμιση
Με εντατικούς ελέγχους και “βροχή” προστίμων για τις παραβάσεις των μέτρων κατά της εξάπλωσης του covid-19 πέρασε το πρώτο εικοσιτετράωρο με τα μέτρα σε ισχύ. Σε 5 ανήλθαν οι συλλήψεις, σε 31 συνολικά οι παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων, σε 520 για μετακίνηση από τις 00:30 έως τις 5:00 και σε 786 για μη χρήση μάσκας, κατά την χθεσινή, πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, σε 49.745 ελέγχους που διενεργήθηκαν, βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
- 520 παραβάσεις για μετακίνηση από 00:30 έως 05:00 και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: 411 στην Αττική, 49 στη Θεσσαλονίκη, 18 στη Δυτική Μακεδονία, 12 στη Θεσσαλία, 12 στην Κρήτη, 5 στη Δυτική Ελλάδα, 3 στα Ιόνια Νησιά, 3 στην Ήπειρο, 3 στο Βόρειο Αιγαίο, 2 στην Κεντρική Μακεδονία και 2 στο Νότιο Αιγαίο
- 25 παραβάσεις και 5 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, ενώ επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 3 καταστήματα στην Ήπειρο, 2 στη Στερεά Ελλάδα και από 1 σε Πελοπόννησο, Νότιο Αιγαίο και Θεσσαλία.
- 6 για λειτουργία καταστημάτων μετά τις 24:00, με επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες 3 στην Αττική και από 1 σε Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο.
- 2 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας Passenger Locator Form από ταξιδιώτη.
- 786 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης, και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: 132 στην Αττική, 127 στη Θεσσαλονίκη, 96 στη Στερεά Ελλάδα, 67 στην Κεντρική Μακεδονία, 62 στο Βόρειο Αιγαίο, 62 στη Θεσσαλία, 53 στην Κρήτη, 46 στη Δυτική Ελλάδα, 40 στα Ιόνια Νησιά, 31 στην Ηπειρο, 26 στην Πελοπόννησο, 21 στη Δυτική Μακεδονία, 18 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και 5 στο Νότιο Αιγαίο.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Οι τελευταίες εξελίξεις:
- LIVE: Οι τελευταίες εξελίξεις για τον κορωνοϊό
- Γιατί οι μεταλλάξεις κορονοϊού ενδέχεται να μην καλύπτονται από την φυσική ανοσία
- Ρεκόρ εισαγωγών στην Αττική – Σχεδόν 1,5 εκατ. ραντεβού εμβολιασμών – Lockdown στην Αρκαδία
- Σταθερά υψηλός ο αριθμός των νέων κρουσμάτων – Που εντοπίζονται
- Live η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας
- FDA: Μεγάλη αποτελεσματικότητα της Johnson & Johnson έναντι βαριάς covid19
- Καλιφόρνια: Νέα μετάλλαξη παράγει έως και διπλάσιο ιικό φορτίο
- Covid19: Ποιοι και πότε παράγουν αντισώματα – Νεότερα δεδομένα για τη μετάδοση και την καταλληλότητα εμβολιασμού
- Δραματική αύξηση των κρουσμάτων με περισσότερα από 2.000 – Καμπανάκι κινδύνου για λύματα Αττικής
- FDΑ: Πώς τα μη αξιόπιστα τεστ αντισωμάτων επηρέασαν την διαχείριση της πανδημίας