Αρχική COVID-19 “Βράζει” η Θεσσαλονίκη με κρούσματα να εμφανίζονται σε τυχαία rapid tests

“Βράζει” η Θεσσαλονίκη με κρούσματα να εμφανίζονται σε τυχαία rapid tests

0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)
Διαφήμιση

Φαίνεται πως “βράζει” η Θεσσαλονίκη στα κρούσματα, με περισσότερα από 50 τεστ για κορονοϊό να είναι θετικά από τα περίπου 1100 rapid tests που πραγματοποίησαν μέχρι στιγμής τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ από το πρωί της Πέμπτης σε πολίτες της Θεσσαλονίκης, στη Νέα Παραλία.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτης Αρκουμανέας, μετά από την συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

«Τα τεστ είναι επιδημιολογικά για να δούμε την κατάσταση στην πόλη με τυχαία δειγματοληψία και θα τα συνεχίσουμε μέχρι τις 8 το βράδυ. Θα εξετάζουμε συνεχώς για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης της Θεσσαλονίκης. Μίλησα και με τον πρύτανη του πανεπιστημίου, έχουμε και στα λύματα μια πολύ μεγάλη, επιθετική, αύξηση που δείχνει ότι στις επόμενες μέρες αναμένουμε στη Θεσσαλονίκη έναν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων» είπε ο κ.Αρκουμανέας, τονίζοντας ότι «θα πρέπει όλοι να τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα, ανεξαρτήτως της περιοχής».

Δύσκολες οι επόμενες εβδομάδες

«Οι επόμενες βδομάδες και μήνες θα είναι δύσκολοι , θα έχουμε αρκετά κρούσματα, το βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη. Θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα με στόχο να έχουμε όσο το δυνατόν μικρότερη διασπορά και όσο το δυνατόν λιγότερους θανάτους» δήλωσε.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν ήδη τρία ιατρεία για τη διενέργεια τεστ, «ώστε να μην υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία για τεστ» και το ωράριο στα ιατρεία θα επεκταθεί προκειμένου να διενεργούνται ακόμη περισσότερα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι αποφασίσθηκε τα καταστήματα να είναι τελικά κλειστά την προσεχή Κυριακή 1 Νοεμβρίου που αποτελεί την έναρξη της εκπτωτικής περιόδου ενώ τα επιπλέον μέτρα θα εξειδικευθούν το απόγευμα.

«Η κατάσταση στην πόλη μας προφανώς δεν είναι καλή. Με πρωτοβουλία του ΕΟΔΥ, 10 κλιμάκια ήρθαν σήμερα και μέχρι στιγμής έχουν εξετάσει πάνω από 1000 άτομα με την προοπτική να συνεχίσουν και παράλληλα, θα υπάρχει σε συνεχή βάση η δυνατότητα ελέγχου με ραντεβού των συμπολιτών μας από τα τρία κέντρα τα οποία λειτουργούν» είπε ο κ.Ζέρβας.

«Είναι μια κατάσταση δύσκολη αλλά μια κατάσταση την οποία θα αντιμετωπίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας όλοι μαζί και πιστεύω με πολύ καλό αποτέλεσμα σύντομα» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για δηλώσεις του περί «σχεδίου Μάρσαλ», ξεκαθάρισε ότι έκανε ένα λογοπαίγνιο, «θεωρώντας ότι η πόλη όταν έχει χάσει την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού, τη ΔΕΘ και πάμε και τα Χριστούγεννα, η όποια κατάσταση μετά θα έχει να κάνει με μια πολύ μεγάλη οικονομική δυσκολία στην πόλη». «Άρα», συνέχισε, «η επόμενη μέρα για την οποία ένας δήμαρχος θα πρέπει να σκέφτεται είναι πως θα ανακάμψει, πέρα από τους υγειονομικούς παράγοντες , πώς θα επανακάμψει και οικονομικά».

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση