Αρχική COVID-19 Μαγιορκίνης – Χαρδαλιάς: Αύξηση των διασωληνομένων – Μόνο με μάσκα εντός τάξης...

Μαγιορκίνης – Χαρδαλιάς: Αύξηση των διασωληνομένων – Μόνο με μάσκα εντός τάξης τα παιδιά

0
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19 ((EUROKINISSI POOL/INTIMENEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19 ((EUROKINISSI POOL/INTIMENEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Διαφήμιση

Τάση υποχώρησης των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού σε κάτω από 200, αλλά και ταυτόχρονη άνοδο του αριθμού των διασωληνομένων συμπολιτών μας, υποδεικνύουν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Την ίδια ώρα παρατηρείται διάθεση συμμόρφωσης στα μέτρα προστασίας κατά την εξάπλωσης της πανδημίας από τις νεαρότερες ηλικίες, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τρίτης από το Νίκο Χαρδαλιά και τον Γκίκα Μαγιορκίνη.

Ενώ, σύμφωνα με τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη, οι παραπάνω διαφορές, αντικατοπτρίζουν την ένταση της επιδημίας πριν από 7 – 10 ημέρες καθώς τόσος είναι ο χρόνος για να επιδεινωθούν τα κρούσματα. Παράλληλα, αντικατοπτρίζει την προσβολή μεγαλύτερων ηλικιακά ομάδων οι οποίοι και έχουν μεγαλύτερη νοσηρότητα.

Θετικό θεωρείται το γεγονός ότι παρατηρείται υποχώρηση των κρουσμάτων κάτω των 40 ετών που φαίνεται πως ανταποκρίνεται σε μία μερικώς επιτυχή αντιμετώπιση της επιδημίας σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Η κατάσταση ωστόσο δεν μας επιτρέπει εφησυχασμό.

Η κατάσταση στη Μόρια

Σχετικά με τη Μόρια κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτική διενέργησαν 2000 ελέγχους, και ειδικότερα 1900 σε ωφελούμενους, όπου εντοπίστηκαν 35 κρούσματα ενώ έγινε έλεγχος και σε 100 άτομα προσωπικού που ήταν όλοι αρνητικοί. Τα θετικά κρούσματα έχουν απομονωθεί. Το αισιόδοξο στοιχείο είναι η μικρή ηλικία των κρουσμάτων χωρίς να σημαίνει ότι η πολιτεία δίνει λιγότερη σημασία.

Για τις μάσκες

Όσον αφορά στις μάσκες, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι οι επιστημονικές αποδείξεις αναβαθμίζουν συνεχώς τη σημασία και αυτό φαίνεται και από την υποχώρηση στο επιδημικό κύμα. Το προφίλ ασφάλειας της μάσκας είναι εξαιρετικό. “Είναι μια μικρή θυσία ώστε να προστατευτούν οι αγαπημένοι μας”, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής.

Σχετικά με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα ο κ. Μαγιορκίνης έδωσε ιδιαίτερη σημασία στις δυνατότητες που δίνει η “ανάγνωση” του DNA και η ιατρική ακριβείας. Μάλιστα σημείωσε ότι σε μερικούς μήνες θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις ώστε να μάθουμε περισσότερα για τον ιό και την αντιμετώπισή του.

Το ανθρώπινο γονιδίωμα μέρος της απάντησης στη νόσο Covid-19

Στο ιατρικό και ερευνητικό πεδίο η προσπάθεια για τη διαλεύκανση των ιδιαιτεροτήτων της νόσου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε πως οι ερευνητές προσπαθούν να απαντήσουν στα ερωτήματα γιατί η νόσος εκτροχιάζεται σε άτομα μικρότερης ηλικία, τι συμβαίνει και ορισμένοι ηλικιωμένοι νοσούν πιο ελαφρά και γιατί ορισμένοι ασθενείς εμφανίζουν για περισσότερο χρόνο αντισώματα έναντι στον κορονοϊό.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέφερε πως σημαντικές πληροφορίες θα δώσει η ανάγνωση του ανθρώπινου γονιδιώματος. Σε ότι αφορά, τον Covid, ενδείξεις δείχνουν ότι τα γονίδια που σχετίζονται με την ανοσολογική απόκριση βρίσκονται στο επίκεντρο του μηχανισμού της νόσου. Τους επόμενους μήνες οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν περισσότερα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Χαρδαλιάς: Όσα παιδιά δε φορούν μάσκα, δεν θα μπαίνουν στην τάξη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19 ((EUROKINISSI POOL/INTIMENEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19 ((EUROKINISSI POOL/INTIMENEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Ερωτηθείς, για το εάν θα υπάρξει τιμωρία στους μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα, ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι όποια παιδιά δεν φορούν μάσκα δεν θα μπαίνουν στην τάξη.

Εντός της ημέρας, όπως είπε νωρίτερα ο κ. Χαρδαλιάς, αναμένεται ΚΥΑ, η οποία περιλαμβάνει αναλυτικά προβλέψεις για όλα τα θέματα που αφορούν στην λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών και ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, φροντιστηρίων, ξένων γλωσσών, βιβλιοθηκών και Γενικών Αρχείων του Κράτους). Ανάμεσά τους, διευκρινίζει τα περί υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και λειτουργίας των κυλικείων.

Οπως τόνισε ο κ. Χαραδιάς, η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους  μαθητές και εκπαιδευτικούς, σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως επίσης και στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Με πληροφορίες από iefimerida.gr, news247.gr

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση