Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής

Κορονοϊός: Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής

0
νοσοκομεία
Διαφήμιση

Κρίσιμες είναι οι επόμενες μέρες για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας. Από σήμερα, ισχύει το αυτόφωρο για όσους υποκινούν τη μη χρήση μάσκας. Εν’ τω μεταξύ η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, είναι οριακή.

Πιέζει τα νοσοκομεία ο κορονοϊός

Για οριακή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας λόγω της πανδημίας, την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και το ενδεχόμενο lockdown, μίλησε ΣΚΑΪ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

«Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Σήμερα όπως είπε εκκενώνονται ΜΕΘ στο Αττικό, ενώ θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία.

«Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19» τόνισε.

«Εφημερεύαμε προχθές. Τα περιστατικά που μπήκαν Covid-19, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά», υπογράμμισε η κ. Παγώνη.

Τι φταίει για την έκρηξη των κρουσμάτων

Όπως εξήγησε η κ. Παγώνη τα κρούσματα που βλέπουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα της κατάστασης πριν από 15 ημέρες. Γύρω στις 5 Σεπτέμβρη, όταν δηλαδή γύρισαν όλοι από τις διακοπές και πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Μέτρα ακόμα και αύριο

«Τώρα είμαστε στην “πορτοκαλί” φάση της επιδημίας. Που σημαίνει ότι το επόμενο βήμα είναι η κόκκινη δηλαδή το lockdown, είπε για την Αττική, ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Τις επόμενες 10 ημέρες θα έχουμε εικόνα, αξιολογούμε τα δεδομένα κάθε μέρα. Αν δούμε μεγάλη έξαρση του κορονοϊού θα πάρουμε επιπλέον μέτρα. Ακόμη και αύριο».

Οι πολίτες, θα μπορούν να βλέπουν από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στο covid19.gov.gr τόσο το βαθμό επικινδυνότητας στον τόπο κατοικίας τους όσο και το τι περιορισμοί ισχύουν και μέχρι πότε.

Η επίδραση των νέων μέτρων θα εκτιμηθεί προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Όπως τόνισε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς το lockdown στην Αττική, είναι η τελευταία λύση.

Ο κ.Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν και διεθνώς πρωτόκολλα διαχείρισης που να αφορούν σε τοπικά lockdown σε επίπεδο δήμων».

Μέτρα για την κοινότητα των αλλοδαπών

Η κοινότητα των αλλοδαπών που ζουν σε συγκεκριμένες γειτονιές στο κέντρο της πρωτεύουσας αποτελεί σημείο προβληματισμού για τις αρχές. Γι’ αυτό και έχουν ληφθεί και συνεχίζονται να λαμβάνονται στοχευμένα μέτρα.

Μέσα στην εβδομάδα θα διατεθούν 200 δωμάτια σε ξενοδοχεία καραντίνας. Προκειμένου οι θετικοί αλλά ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτωματολογία μετανάστες να απομονώνονται ώστε να μη δημιουργούνται αλυσίδες μεταδόσεων.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει σε υψηλά επίπεδα με την Αττική, να πρωταγωνιστεί με 210 νέα κρούσματα, που ανακοινώθηκαν χθες.
Παραμένει σε υψηλότερα των 300 ατόμων επίπεδα για δεύτερη εβδομάδα χωρίς σημεία υποχώρησης.
Ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και των διασωληνωμένων έχει διαρκώς αυξητικές τάσεις.

Το κυβερνητικό επιτελείο με τους επιδημιολόγους επεξεργάζονται δύο νέα μέτρα. Την καθολική χρήση μάσκας και τον περιορισμό των μετακινήσεων για τα άτομα ηλικίας 65 χρόνων και άνω.
Η εφαρμογή τους θα κριθεί με το αν θα τηρηθούν τα τελευταία μέτρα που ελήφθησαν. Καθώς και από την πορεία των κρουσμάτων.

Κλειστά λόγω κορονοϊού 73 τμήματα και σχολεία στην Ελλάδα

Εβδομήντα τρία τμήματα και σχολεία έχουν κλείσει σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας του κορονοϊού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας τα σχολεία ή τμήματα που έχουν βάλει λουκέτο είναι τα εξής:

4σχολεία

σχολεία1

σχολεία2

σχολεία3

Εργαζόμενοι ΟΑΣΑ: Συχνά τα επεισόδια για τη χρήση μάσκας

Την κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στα λεωφορεία που κινούνται στους δρόμους της Αθήνας περιέγραψε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ Μιχάλης Σιορίκης.
Όπως είπε συχνά σημειώνονται επεισόδια ανάμεσα στους επιβάτες για τη χρήση της μάσκας.

«Οι αποστάσεις δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν, τόνισε. Υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά με επιβάτες που δεν φορούν μάσκες ή είναι αρνητές της μάσκας και υπάρχουν επεισόδια». Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «οι περισσότεροι φορούν μάσκες».

 

 

Διαφήμιση