Αρχική COVID-19 Χαρδαλιάς: Σε κρίσιμη φάση εξέλιξης της πανδημίας -346 νέα κρούσματα και 8...

Χαρδαλιάς: Σε κρίσιμη φάση εξέλιξης της πανδημίας -346 νέα κρούσματα και 8 νεκροί

0
xardalias 1 681x384 681x384
Ν. Χαρδαλιάς Φωτό: ert.gr
Διαφήμιση

Βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση της εξέλιξης της πανδημίας, όπως τόνισε κατά την ενημέρωση της ΓΓΠΠ ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς την Τρίτη, με 346 νέα κρούσματα, 8 νεκρούς και 77 διασωληνομένους σύμφωνα και με τον ΕΟΔΥ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα προσωρινά και έκτακτα μέτρα που προβλέπονται στην περιφέρεια Αττικής, τονίζοντας ωστόσο πως ο σκοπός είναι να μη χρειαστούν σκληρότερα μέτρα.

Ο Ν. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε επίσης στην υποχρέωση του εργοδότη για αξιοποίηση της εξ αποστάσεως εργασίας, υπενθυμίζοντας τα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα, μεταξύ των οποίων είναι ποσοστό 40% τηλεργασίας για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με την υποχρέωση μόνο σε όποιες περιπτώσεις μπορεί η εργασία να παρασχεθεί με αυτόν τον τρόπο και με προαναγγελία των εργαζομένων που θα εργαστούν εξ’ αποστάσεως. Καθώς και η σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων προς και από τον τόπο εργασίας για αποσυμφόρηση των ΜΜΜ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την αναστολή όλων των υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων από την Πέμπτη, με εξαίρεση τα θερινά σινεμά. 

Ενώ, όπως είπε χαρακτηριστικά, εάν τηρήσουμε το τρίπτυχο στο οποίο επιμένει από την αρχή της πανδημίας, θα είναι η καλύτερη προστασία και το καλύτερο μέτρο έναντι του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, να φοράμε τη μάσκα, να κρατάμε αποστάσεις και να είμαστε προσεκτικοί στα μέτρα υγιεινής. Ενώ, τόνισε πως είμαστε αρκετά μακριά από το μέτρο του lockdown.

«Το lockdown είναι η τελευταία λύση», επανέλαβε και τόνισε ότι «εφαρμόζουμε κλιμακωτά μέτρα». «Ανάλογα με τα αποτελέσματα των ιχνηλατήσεων θα αποφασίζουμε και τα επόμενα μέτρα» απάντησε ο κ. Χαρδαλιάς σε σχετική ερώτηση.

Η επιδημιολογική κατάσταση σήμερα -210 στην Αττική

κορονοΪός
Φωτό: news4health.gr

Συγκεκριμένα, από τα 346 νέα κρούσματα, τα 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ενώ, όπως ανέφερε ο Γ. Μαγιορκίνης, τα 210 εντοπίζονται στην Αττική.

Επιπρόσθετα εντοπίζονται:

 • 19 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή, ενώ 2 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
 • 11 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
 • 7 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων τα 6 συνδέονται με γνωστή συρροή
 • 9 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
 • 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
 • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
 • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
 • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
 • 4 κρούσματα στην  Π.Ε. Πιερίας
 • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
 • 3 κρούσματα στην  Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
 • 3 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
 • 2 κρούσματα στην  Π.Ε. Γρεβενών
 • 2 κρούσματα στην  Π.Ε. Ιωαννίνων
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε.  Καστοριάς
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
 • 1 κρούσμα στην  Π.Ε. Κω
 • 2 κρούσματα στην  Π.Ε. Λασιθίου
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε Ξάνθης
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε Ηλεία
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε Θήρας
 • 1 κρούσμα στην Π. Ε. Καβάλας
 • 1 κρούσμα στην Π. Ε Κεφαλλονιάς
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε Ρεθύμνου
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε Σερρών
 • 3 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση
Διαβάστε επίσης:  Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή 14 Αυγούστου

Ενώ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15928, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες. Από αυτά, τα 2651 (16.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6687 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα, 77 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 21 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Ενώ, 185 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο σημερινός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 8 άτομα, με το σύνολο πλέον στους 352. Οι 131 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Γ. Μαγιορκίνης: Οι άνω των 65 να θεωρούν τους συγγενείς τους ως πιθανούς ασυμπτωματικούς φορείς

EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19 ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ-ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ-ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ-ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ (EUROKINISSI POOL/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
(EUROKINISSI POOL/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

«Ο αριθμός των νέων διαγνώσεων στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλότερα των 300 ατόμων επίπεδα, για δεύτερη εβδομάδα, χωρίς σημεία υποχώρησης, ενώ ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής έχει αυξητικές τάσεις».

Σημείωσε δε, πως απαιτείται επιπλέον σημαντική προσπάθεια, συμπληρώνοντας ότι η επίδραση των μέτρων που εφαρμόζονται στην Αττική θα φανεί στο τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, στα μεγάλα αστικά κέντρα σε παγκόσμιο επίπεδο επανέρχεται απειλητικά η επιδημία με δεύτερο κύμα και για την αντιμετώπιση της έχουν ληφθεί περιοριστικά μέτρα.

Κάλεσε τους άνω των 65 ετών να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές, ενώ για τους συγγενείς τους να θεωρούν τους εαυτούς τους ως πιθανούς ασυμπτωματικούς φορείς.

Ο ίδιος ζήτησε «να μην επιτρέψουμε στον φόβο μας να μας παρασύρει σε φανατισμό και στιγματισμό» και παρέθεσε μια εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: «όταν οι τεχνικές παρεμβάσεις έρχονται σε σύγκρουση με βαθιά ριζωμένες πρακτικές κουλτούρας, η κουλτούρα νικάει».

Σε λειτουργία τίθεται ειδική εφαρμογή για την πανδημία του κοροναϊού στη χώρα

Όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς, δημιουργείται ειδική πλατφόρμα για την ενημέρωση της εξέλιξης του κορονοϊού ανά περιοχή, καθώς και τα μέτρα που ισχύουν.

Διαβάστε επίσης:  Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή 14 Αυγούστου

Όπως είπε, δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr όπου οι πολίτες θα βλέπουν τον χάρτη της Ελλάδας με δύο βαθμίδες, ανά δήμο και ανά περιφερειακή ενότητα.

«Θα μπορούν να δουν τον βαθμό επικινδυνότητας που ισχύει τη δεδομένη χρονική στιγμή για την περιοχή αυτή. Κάθε δήμος και περιφερειακή ενότητα θα είναι χρωματισμένος ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας με πράσινο, με κίτρινο, με πορτοκαλί και με κόκκινο» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, ο πολίτης θα μπορεί να εισάγει τον ταχυδρομικό του κώδικα για να δει τι ισχύει σε επίπεδο μέτρων. Επίσης, θα υπάρχει πίνακας που θα αναλύονται τα μέτρα που ισχύουν ανά χρώμα επικινδυνότητας και ανά δραστηριότητα. Τι ισχύει για κάθε δραστηριότητα, όπως σχολεία, ΜΜΜ, άθληση, εστιατόρια.

Η πλατφόρμα θα αναρτηθεί από την Παρασκευή στην κυβερνητική ιστοσελίδα.

Για τα ξενοδοχεία καραντίνας

Για το αν θα λειτουργήσουν ξενοδοχεία καραντίνας είπε ότι προσεχώς «ανοίγουν 200 δωμάτια καραντίνας» και συμπλήρωσε ότι με την βοήθεια των εκπροσώπων των μεταναστών θα γίνει ενημέρωση όλων εκείνων που ζουν γύρω από το κέντρο της Αθήνας και δεν έχουν πρόσβαση στην επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού. Η ενημέρωση θα γίνει σε 14 διαλέκτους.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈρευνα COSMOTE & ELTRUN: Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΈρευνα: Η κοκαΐνη είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη περισσότερο από ποτέ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ