Αρχική Άσκηση Γυμναστική στην εγκυμοσύνη με pilates

Γυμναστική στην εγκυμοσύνη με pilates

0
έγκυος και pilates
Εικόνα: fit-blaster.com
Διαφήμιση

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η άσκηση και πιο συγκεκριμένα το pilates μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε σε φόρμα, να κρατήσει τους πόνους μακριά και να σας προετοιμάσει για τον τοκετό, όπως μας εξηγεί η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Χριστίνα Βασιλειάδου.

Η διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι μια περίοδος στη γυναίκα που κάνει ένα βήμα πίσω έτσι ώστε να προετοιμαστεί για το μεγάλο βήμα της μητρότητας που θα κάνει! Είναι μια καλή αφορμή, εάν κι εφόσον δεν υπάρχουν επιπλοκές και πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό, να κάνει μια καλή αρχή στην άσκηση και τι καλύτερο από τη ασφαλέστατη μέθοδο pilates που:

  • Δεν προκαλεί τραυματισμούς
  • Είναι ασφαλές ακόμη και όσες γυναίκες δεν έχουν γυμναστεί ξανά
  • Γυμνάζει τους μύες που είναι σημαντικοί για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό
  • Βοηθάει στην ψυχική ανάταση και σταθερότητα
  • Μακραίνει τους μύες
  • βοηθά στην εξάλειψη των πόνων

Πάμε να τα δούμε όμως αναλυτικά!

Δυναμώνει το κέντρο (κοιλιακοί, γλουτοί, ραχιαίοι)

Το pilates δυναμώνει γενικά και ομοιόμορφα όλο το σώμα και ειδικότερα το κέντρο μας ,που θεωρείται η βάση μας- το στήριγμα μας, πράγμα πολύ χρήσιμο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και όχι μόνο. Χωρίς δυνατό κέντρο όλες οι κινήσεις της καθημερινότητας φαίνονται κουραστικές και επίπονες.

Βοηθάει στη μείωση των πόνων στην πλάτη

Όλες οι γυναίκες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης παραπονιούνται για τους έντονους πόνους στην πλάτη και είναι λογικό λόγω του έξτρα βάρους που καλούνται να διαχειριστούν. Το Pilates είναι η μέθοδος που θα δυναμώσει τους μύες της πλάτης και θα εξαλείψει το αίσθημα του πόνου.

Συμβάλλει στην υγιή διατήρηση του βάρους

Η αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο που δε θα πρέπει να αγχώνει τις γυναίκες. Η σωματική άσκηση και ακόμη πιο ειδικά το pilates Θα σας κρατήσει σε φόρμα και θα βοηθήσει να επανέλθετε πιο γρήγορα στα φυσιολογικά κιλά σας μετά τον τοκετό.

Το pilates βοηθάει τη σωστή αναπνοή

Η αναπνοή και η εκμάθηση της είναι το Α και το Ω στη μέθοδο Pilates. Μαθαίνοντας να αναπνέετε σωστά μέσω της άσκησης, οι αναπνοές του τοκετού θα σας φανούν παιχνίδι!

Βελτιώνει την ισορροπία και βοηθά στην ψυχική υγεία

Όλες οι μέλλουσες μανούλες καθώς μεγαλώνει η κοιλίτσα αισθάνονται όλο και πιο αδέξιες με μειωμένη αίσθηση ισορροπίας. Ταυτόχρονα, το άγχος της μητρότητας και οι αλλαγές που έρχονται τις νιώθουν στο σώμα προκαλώντας λιγότερο θετική ψυχολογία. Το pilates θα βοηθήσει να ισορροπήσετε σώμα και πνεύμα καθώς είναι μια από τις ειδικότητες του!

Η άσκηση μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει σε όλους και πόσο μάλλον σε μια μέλλουσα μαμά. Εάν κι εφόσον η εγκυμοσύνη είναι φυσιολογική και ο γιατρός είναι σύμφωνος, το pilates είναι η καλύτερη μέθοδος που μπορείτε να επιλέξετε ώστε να νιώσετε πιο υγιής, δυνατή, γεμάτη ενέργεια, να αποφύγετε πόνους και πιθανές νόσους που εμφανίζονται κατά την αλλαγή των ορμονών και να διατηρήσετε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα.

Επιλέξτε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία να σας μυήσει στη μέθοδο pilates για τους μήνες της εγκυμοσύνης αλλά και για μετά τον τοκετό.

Πηγή: fmh.gr

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here