Αρχική Ειδήσεις Στο Facebook στρέφονται οι έρευνες των Αρχών, για την φωτιά στην Μόρια

Στο Facebook στρέφονται οι έρευνες των Αρχών, για την φωτιά στην Μόρια

0
Μόρια

Τυχόν καθοδήγηση για την φωτιά στην Μόρια, αναζητούν οι Αρχές στο Facebook, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

Στελέχη ειδικών υπηρεσιών των Αρχών ερευνούν μηνύματα συνεννόησης σε «κλειστές ομάδες» του Facebook. Αλλά και άλλες εφαρμογές επικοινωνίας.

Με στόχο να οδηγηθούν σε πρόσωπα, που φαίνεται να πυροδότησαν εξελίξεις. Οδηγώντας στην ολική καταστροφή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στην Μόρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν ξεσπάσουν οι εστίες φωτιάς έξω από το ΚΥΤ, υπήρξαν διαδικτυακά μηνύματα και συνεννοήσεις. Και δόθηκε το σύνθημα για την εξέλιξη ενός οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού και καταστροφής της δομής.

Οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους κάποια στοιχεία του προηγούμενου χρονικού διαστήματος. Που αφορούν την δημιουργία κλίματος έντονης δυσαρέσκειας με αφορμή τα κρούσματα COVID-19, την καραντίνα της δομής, που θα ήταν πρόδρομος για την μετατροπή της σε κλειστό κέντρο κράτησης.

Μόρια ματ

Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στη Λέσβο

Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στη Λέσβο μετά την καταστροφική φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας.

Ένα καράβι κλούβες ΜΑΤ, θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού «Αίας» και περιπολικά, αποβιβάστηκαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr.

Οι κλούβες οδηγήθηκαν κατά μήκος του τμήματος του δρόμου όπου ζουν μετανάστες και πρόσφυγες, από τον Καρά Τεπέ μέχρι τη Μόρια.

Τα θωρακισμένα οχήματα νερού στάθμευσαν στη βάση της Πυροσβεστικής στον Καρά Τεπέ, σύμφωνα πάντα με την ίδια ιστοσελίδα.

Από το πρωί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώνονται πάνω στο δρόμο. Ή σε αύλειους χώρους επιχειρήσεων και κτήματα. Στήνουν παραπήγματα από καλάμια και σκηνές.
Θεωρούν ότι όσο πιο κοντά είναι στο φραγμό του Καρά Τεπέ τόσο πιο γρήγορα θα φύγουν με προορισμό το λιμάνι της Μυτιλήνης. Απ’ όπου πιστεύουν ότι θα φύγουν για την Αθήνα.

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here