Αρχική Ειδήσεις Τ. Ερντογάν: «Λύκοι» Μακρόν, Μητσοτάκης – Θέλετε να μας φάτε αλλά είμαστε...

Τ. Ερντογάν: «Λύκοι» Μακρόν, Μητσοτάκης – Θέλετε να μας φάτε αλλά είμαστε πολύ μεγάλοι»

0
μακρόν μητσοτάκης
Διαφήμιση

Με ένα βίντεο με παλιά του δήλωση -όταν ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης- απάντησε μέσω twitter ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη συμμαχία Ελλάδας – Γαλλίας και στην στήριξη της Ελλάδας.

Καθώς και στα μηνύματα που έστειλαν στην Τουρκία οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου από την Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη MED7, στην Κορσική.

Μάλιστα την ανάρτηση έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό. Στο βίντεο διάρκειας μόνο 10 δευτερολέπτων από την εποχή που ήταν δήμαρχος ο Τούρκος πρόεδρος λέει:

«Υπάρχει ένα τραπέζι λύκων που ετοιμάζεται και θέλετε να μας φάτε. Μην μας παρεξηγείτε όμως, είμαστε πολύ μεγάλοι για να το καταφέρετε. Δεν μπορείτε να μας φάτε».

Ηχηρό μήνυμα σε Τουρκία για κυρώσεις

Οι ηγέτες που μετείχαν στην MED7 στην Κορσική, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία για τις ακραίες προκλήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Καλώντας την ξανά στο τραπέζι του διαλόγου, σε διαφορετική περίπτωση ανοίγει ο δρόμος για τις κυρώσεις.

Ικανοποίηση σε Αθήνα

Ικανοποίηση υπάρχει στην κυβέρνηση από τα αποτελέσματα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Αλλά και από τα μηνύματα της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών του ευρωπαϊκού νότου προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερα για την προοπτική και το ενδιαφέρον μιας ελληνογαλλικής στρατηγικής σχέσης, αναμένεται να πει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, στην ομιλία του στο Βελλίδιο συνεδριακό Κέντρο.

Ο Ν. Αναστασιάδης ενημέρωσε τους MED7

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε εκ νέου τους ηγέτες των επτά χωρών στην Κορσική για τις τουρκικές ενέργειες στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου.

Αλλά και για τις πρωτοβουλίες που ο ίδιος προτίθεται να αναλάβει για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.
Ενόψει της επερχόμενης συζήτησης για την Τουρκία στην Ειδική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου.

Στην Κύπρο αύριο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, αναμένεται να φθάσει αύριο Σάββατο στη Λευκωσία.

Θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, καθώς και τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο. Αλλά και το ζήτημα των ενεργειών της Τουρκίας στην περιοχή.

Διαφήμιση