Αρχική COVID-19 Χονγκ Κονγκ: Η πρώτη επιβεβαιωμένη επαναμόλυνση από κορονοϊό

Χονγκ Κονγκ: Η πρώτη επιβεβαιωμένη επαναμόλυνση από κορονοϊό

0
Χονγκ Κονγκ chromatograph
Άνθρωποι περπατούν στην πολυσύχναστη Causeway Bay στο Χονγκ Κονγκ εν μέσω πανδημίας στις 08.08.2020 - Credits: Chromatograph Unsplash
Διαφήμιση

Η πρώτη περίπτωση επιβεβαιωμένης επαναμόλυνσης από το νέο κορονοϊό στον κόσμο, είναι γεγονός. Αφορά έναν άνδρα 33 χρονών από το Χονγκ Κονγκ, ο οποίος είχε νοσήσει και εν συνεχεία αναρρώσει από την ασθένεια νωρίτερα αυτό το έτος.

Η συγκεκριμένη, θεωρείται πως είναι η πρώτη περίπτωση επαναμόλυνσης στον κόσμο, όπως ανακοίνωσαν οι ερευνητές τη Δευτέρα, καθώς νωρίτερα φέτος, είχε γίνει ξανά λόγος για περιπτώσεις επαναμόλυνσης, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη που επιβεβαιώνεται μέσω επιστημονικών δοκιμών.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ δήλωσαν ότι ο άνδρας βγήκε ξανά θετικός στον ιό σε τεστ που έκανε στο αεροδρόμιο, αφού επέστρεψε από ταξίδι στην Ισπανία, ανέφεραν οι Japan Times.

«Ένας, προφανώς, νέος και υγιής άνθρωπος είχε μια δεύτερη περίπτωση λοίμωξης Covid-19, η οποία διαγνώστηκε 4,5 μήνες μετά το πρώτο επεισόδιο», ανέφεραν οι ερευνητές, σύμφωνα με τους New York Times.

Χρησιμοποιώντας ανάλυση ακολουθίας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το στέλεχος του ιού φάνηκε να είναι το ίδιο που εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι.

«Τα αποτελέσματα μας αποδεικνύουν ότι η δεύτερη μόλυνσή του προκλήθηκε από έναν νέο ιό που απέκτησε πρόσφατα», δήλωσε ο Δρ Kelvin Kai-Wang To, που εκτελεί χρέη κλινικού μικροβιολόγου στο πανεπιστήμιο.

Τα στοιχεία θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο οι ειδικοί κατανοούν τα αντισώματα κορωνοϊού, ανέφεραν ερευνητές.

«Πριν από αυτό το περιστατικό, πολλοί πίστευαν ότι οι ασθενείς που έχουν μολυνθεί από Covid-19, έχουν ανοσία έναντι της επαναμόλυνσης, ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένοι ασθενείς έχουν εξασθενημένο επίπεδο αντισωμάτων μετά από μερικούς μήνες», έγραψαν οι ερευνητές σε δήλωσή τους, σύμφωνα με τους Japan Times.

Πηγή: ygeiamou.gr

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση