Αρχική COVID-19 Έκτακτα περιοριστικά μέτρα κορονοϊού για το Ηράκλειο Κρήτης

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα κορονοϊού για το Ηράκλειο Κρήτης

0
Ηράκλειο Κρήτης
Ηράκλειο Κρήτης, alphatv.gr
Διαφήμιση

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, τίθεται και το Ηράκλειο Κρήτης, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης 1 Σεπτεμβρίου έως τις 06:00 το πρωί της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου και είναι τα εξής:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.

Στο ίδιο καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν τα Χανιά, η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Ζάκυνθος και η Λέσβος.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση