Αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που θα έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύσουν περιστατικά COVID-19, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Και εν συνεχεία της ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων με άνω των 6.000 προσλήψεων, στο πλαίσιο του σχεδίου της Κυβέρνησης για ενδυνάμωση του ΕΣΥ.
Με νέα εγκύκλιο δρομολογούνται τα εξής:
- Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα θα νοσηλεύονται στα 14 Νοσοκομεία Αναφοράς (προστέθηκε το ΓΝΘ «Παπανικολάου») αλλά και σε επιπλέον νοσοκομεία που θα οριστούν σε κάθε ΥΠΕ ως «Νοσοκομεία- COVID»
- Τα ύποπτα κρούσματα θα νοσηλεύονται σε όλα τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ που έχουν δηλώσει ότι διαθέτουν κλίνες COVID-19 και τα οποία θα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα
- Όταν ένας ασθενής επιβεβαιώνεται ότι έχει προσβληθεί από το νέο κορονοϊό, θα μεταφέρεται από την πρώτη στιγμή γνωστοποίησης του αποτελέσματος είτε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ώστε να απομονωθεί από τους υπόλοιπους ασθενείς, είτε σε κλινική που νοσηλεύονται άλλοι ασθενείς με COVID-19 (σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Λοιμώξεων των Νοσοκομείων) . Εάν το νοσοκομείο δεν έχει την δυνατότητα νοσηλείας, οι ασθενείς θα διακομίζονται σε Νοσοκομείο Αναφοράς ή σε άλλο Νοσοκομείο- COVID με ενέργειες του ΕΚΑΒ- ΚΕΠΥ που θα έχει την ευθύνη του συντονισμού.
Τέλος, η εγκύκλιος επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη αυστηρής και σωστής τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των περιστατικών (ύποπτων και επιβεβαιωμένων).
Οι τελευταίες εξελίξεις:
- Δρ. Αν. Μοσχοβάκη: Λοιμώξεις Αναπνευστικού Συστήματος – Απαντήσεις σε Συνήθη Ερωτήματα
- Oι μάσκες του κορωνοϊού γέμισαν μικροπλαστικά τον πλανήτη!
- Κορονοϊός και γρίπη: Πώς «ξυπνούν» ανενεργά καρκινικά κύτταρα – Τι δείχνουν οι μελέτες
- Έρευνα που σοκάρει: Νέα πάθηση που συνδέεται με τα εμβόλια mRNA κατά του Covid-19
- Νέα μελέτη:Στην αγορά της Γιουχάν και όχι σε εργαστήριο, η προέλευση για την πανδημία του κορονοϊού
- Κίνα: Στο “αρχείο” η έρευνα αναζήτησης για τον εντοπισμό της προέλευσης του κορονοϊού
- Δρ.Αν.Μοσχοβάκη: Covid 19 και συχνές λοιμώξεις-Γιατί επιστρέφει συνέχεια;
- Ανατροπή για την Covid-19: Καταργείται η 5νθήμερη καραντίνα-οι συστάσεις κοινές με τη γρίπη
- Δρ.Αν.Μοσχοβάκη: Έχω Γρίπη, Κορωνοϊό ή Κοξάκι;
- Γ. Ατσαλάκης: Ο κορωνοϊός δεν φεύγει …
















