Αρχική COVID-19 ΑΧΕΠΑ: Κλειστό για νέα κρούσματα – 14 γιατροί και νοσηλευτές θετικοί με...

ΑΧΕΠΑ: Κλειστό για νέα κρούσματα – 14 γιατροί και νοσηλευτές θετικοί με covid-19

0
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)
Διαφήμιση

To Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, δε θα δέχεται νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι τις 21 Αυγούστου, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία απολύμανσης. Στο νοσοκομείο βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, όπως δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, 14 εργαζόμενοι της Α’ Παθολογικής Κλινικής.

Με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.) και εντολή του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, ορίζονται στην 3η και 4η ΥΠΕ ως Νοσοκομεία για νοσηλεία κρουσμάτων Covid-19, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την 3η και 4η ΥΠΕ, συγκροτείται Εξειδικευμένη Ομάδα Ελέγχου Λοιμώξεων που θα αποτελείται από επαγγελματίες υγείας, η οποία θα συντονίσει την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνεται ότι συνεχίζεται κανονικά ο εργαστηριακός έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που επανέρχεται στην υπηρεσία μετά από κανονική άδεια.

Πηγή: news247.gr

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here