Αρχική Πολιτισμός Στις Βρυξέλλες θέτει η Ελλάδα το θέμα της Αγίας Σοφίας-2 ιμάμηδες για...

Στις Βρυξέλλες θέτει η Ελλάδα το θέμα της Αγίας Σοφίας-2 ιμάμηδες για 5 προσευχές τη μέρα

0
Αγία Σοφία
Διαφήμιση

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Αντικείμενο της συζήτησης είναι η συνολική προσέγγιση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας. Με έμφαση στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, τη διμερή συνεργασία Ε.Ε.-Τουρκίας. Συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού/ προσφυγικού και θεμάτων που σχετίζονται με τη Λιβύη και τη Συρία.

Ο Νίκος Δένδιας θα αναφερθεί και στο θέμα της Αγίας Σοφίας. Όπως δήλωσε στον “Σκάι“, η Ελλάδα ζητά από την ΕΕ να έχει έτοιμο κατάλογο ισχυρότατων μέτρων κατά της Τουρκίας σε περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει την κυριαρχία ή τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.
Και πως θα στηρίξει την Κύπρο στην επιβολή κυρώσεων που αφορούν τα κυπριακά δικαιώματα.

Στις Βρυξέλλες θέτει η Ελλάδα το θέμα της Αγίας Σοφίας-2 ιμάμηδες για 5 προσευχές τη μέρα

2 ιμάμηδες για 5 προσευχές τη μέρα

Με 2 ιμάμηδες και 4 μουεζίνηδες –ως κανονικό τζαμί– θα λειτουργεί η Αγία Σοφία όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων Τουρκίας Αλί Ερμπάς.

Ο ίδιος επισκέφθηκε την Αγία Σοφία μαζί με τον υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσοϊ για να διαπιστώσουν τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν εντός του χώρου. Έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί ως τζαμί αλλά παράλληλα να είναι και επισκέψιμη στους τουρίστες.

Κατά UNESCO

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν μίλησε σκληρά κατά της UNESCO που εναντιώθηκε στην απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης στην Αγία Σοφία που θεωρείται μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

“Mετά από 3 διαφορετικές χρήσεις της Αγίας Σοφίας, υπογραμμίζει τώρα επιστρέφει στην πραγματική της ταυτότητα. Και θα παραμείνει ως χώρος λατρείας.
Διαβάσαμε την ανακοίνωση της UNESCO. Όμως είναι περίεργο για εμάς πως μπορεί η Αγία Σοφία να χάσει το καθεστώς Παγκόσμιας Κληρονομιάς επειδή θα γίνει τζαμί. Μήπως υπάρχει κάποια διάκριση εναντίον των τζαμιών;”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔήμος Αθηναίων: Ο Μεγάλος Περίπατος πάει Ερμού – Οι Αθηναίοι “υιοθετούν” δέντρα
Επόμενο άρθροΕπικοινωνία Κ. Μητσοτάκη με Ιερώνυμο για την Αγία Σοφία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ