Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Δήμος Αθηναίων: Ο Μεγάλος Περίπατος πάει Ερμού – Οι Αθηναίοι “υιοθετούν” δέντρα

Δήμος Αθηναίων: Ο Μεγάλος Περίπατος πάει Ερμού – Οι Αθηναίοι “υιοθετούν” δέντρα

0
Μεγάλος Περίπατος στην Αθήνα
ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (EUROINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
Διαφήμιση

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την ενίσχυση του πρασίνου αλλά και την αισθητική αναβάθμιση της πόλης γενικότερα.

Έτσι, ο Μεγάλος Περίπατος, αυτή τη φορά μας πάει στην Ερμού, ενώ οι Αθηναίοι καλούνται να υιοθετήσουν συμβολικά ένα δέντρο της επιλογής τους φροντίζοντας για το ευ ζην του.

Ο Μεγάλος Περίπατος

Δήμος Αθηναίων: Ο Μεγάλος Περίπατος πάει Ερμού - Οι Αθηναίοι

Ο Μεγάλος Περίπατος στην παρούσα φάση προχωρά στο κάτω τμήμα της οδού Ερμού (από Αιόλου έως Αγίων Ασωμάτων). Η νέα παρέμβαση αφορά τη δημιουργία επιπλέον χώρων για τους πεζούς, που όμως δεν θα επηρεάσουν την κίνηση των οχημάτων, καθώς η οδός Ερμού παραμένει ανοιχτή στην κυκλοφορία.

Υιοθέτησε ένα δέντρο

Δέντρα

Στις γενικότερες δράσεις του Δήμου Αθηναίων για την αναβάθμιση της πόλης, συμπεριλαμβάνεται και το «Adopt-A-Tree / Υιοθέτησε νεοφυτεμένα δέντρα». Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να «υιοθετήσουν» ένα νεόφυτο δέντρο και να το βοηθήσουν να επιβιώσει και αναπτυχθεί, ποτίζοντάς το. Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville, μέσω της οποίας «οι πολίτες μπορούν πλέον, μεταξύ άλλων, να βοηθήσουν με εύκολο τρόπο στη διατήρηση του πρασίνου στους δρόμους της Αθήνας και να συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητας της γειτονιάς τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.

600 νέα δέντρα τον χρόνο

Δήμος Αθηναίων: Ο Μεγάλος Περίπατος πάει Ερμού - Οι Αθηναίοι

Κάθε χρόνο ο Δήμος Αθηναίων φυτεύει περίπου 600 νέα δέντρα για να ανανεώσει τις δεντροστοιχίες του. Τα νεοφυτεμένα δέντρα, την καλοκαιρινή περίοδο, χρειάζονται πότισμα 3-4 φορές την εβδομάδα, ώστε να επιβιώσουν. Ο Δήμος, κάθε καλοκαίρι, χάνει από 10% έως 40% των νεοφυτεμένων δέντρων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των αναγκών πυροπροστασίας, όπου και απασχολούνται οι υδροφόρες του. Είναι λοιπόν σημαντικό να ποτίζουμε τα δέντρα με 15 λίτρα νερό κάθε 2 μέρες κατά τη θερμή περίοδο (Μάιο έως Σεπτέμβριο), ώστε να αυξήσουμε την πιθανότητα επιβίωσής τους. Από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, τα δέντρα χρειάζονται πότισμα 1 φορά την εβδομάδα με 10 λίτρα νερό.

Η διαδικασία

Δέντρα στην ΑθήναΓια να υιοθετήσει κανείς ένα δέντρο αρκεί να κατεβάσει δωρεάν την εφαρμογή Novoville για Android συσκευές από το Google Play και για iOS συσκευές από το AppStore, ή να επισκεφθεί το NovovilleWebApp στην ιστοσελίδα του Δήμου. Στη συνέχεια, πατώντας το κουμπί «Υιοθέτησε ένα δέντρο» στην αρχική οθόνη μπορεί να δει όλα τα διαθέσιμα δέντρα και να διαλέξει αυτό που επιθυμεί, «ζουμάροντας» στο χάρτη. Ο «ανάδοχος» του δέντρου λαμβάνει υπενθυμίσεις κάθε φορά που είναι αναγκαίο να το ποτίσει. Κάθε δημότης μπορεί να υιοθετήσει έως τρία δέντρα, ενώ αντίστοιχα ο αριθμός των δημοτών που μπορούν να υιοθετήσουν ένα συγκεκριμένο δέντρο είναι έως τρεις.

Διαφήμιση