Αρχική COVID-19 ΗΠΑ: Σπάνε κάθε ρεκόρ οι εισαγωγές – 60.000 κρούσματα ανά ημέρα

ΗΠΑ: Σπάνε κάθε ρεκόρ οι εισαγωγές – 60.000 κρούσματα ανά ημέρα

0
Los angeles magazine
Λος Άντζελες - Elliot Coward Jr./Shutterstock as published by lamag.com
Διαφήμιση

Κάθε ρεκόρ έχουν σπάσει οι εισαγωγές ασθενών στις ΜΕΘ του Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Ενώ για μια βδομάδα, καθημερινά, τα νέα κρούσματα ξεπερνούν τις 60.000 στη χώρα.

Οι 61.288 νέες μολύνσεις σε μία ημέρα αυξάνουν σε πάνω από 3,82 εκατομμύρια το σύνολο των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία του κορονοϊού. Ενώ, τις προηγούμενες 24 ώρες ακόμη 448 ασθενείς υπέκυψαν, με τη χώρα να θρηνεί πλέον 140.922 νεκρούς συνολικά, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης.

Οι ΗΠΑ, που υφίστανται μακράν το σκληρότερο χτύπημα από την πανδημία του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, καταγράφουν καθημερινά πάνω από 60.000 κρούσματα επί μία εβδομάδα, με τον υψηλότερο αριθμό, 77.638 μολύνσεις, να σημειώνεται την Παρασκευή.

Η εκτίναξη των μολύνσεων προς τα πάνω είναι ιδιαίτερα ανησυχητική σε νότιες και δυτικές πολιτείες. Στο Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια, καταγράφηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων μόλυνσης το Σαββατοκύριακο.

Που έγιναν ρεκόρ εισαγωγών

Στη Φλόριντα, μία από τις εστίες της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ, η υγειονομική κρίση συνεχίζει να επιδεινώνεται και πλέον δεν απέμενε διαθέσιμο χθες Δευτέρα παρά το 18% των κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Η κομητεία του Λος Άντζελες, στην οποία ζουν δέκα εκατομμύρια κάτοικοι, κατέγραψε 2.216 εισαγωγές σε νοσοκομεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 2.193 εισαγωγές και καταγράφηκε τη 15η Ιουλίου.

Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή, το 26% βρίσκεται σε ΜΕΘ και το 19% είναι διασωληνωμένο σε μηχανήματα τεχνητής υποστήριξης της αναπνοής.

“Συνεχίζουμε να καταγράφουμε ανησυχητικά επίπεδα” εισαγωγών, δήλωσε η διευθύντρια δημόσιας υγείας της κομητείας Μπάρμπαρα Φερέρ.

Αυτή τη στιγμή, νέοι ενήλικοι εισάγονται σε νοσοκομεία με ρυθμό που δεν είχαμε δει ποτέ πριν“, πρόσθεσε, προειδοποιώντας αυτή την κατηγορία του πληθυσμού. Και προειδοποίησε:

“Όσο νέοι κι αν είστε, είσαστε ευάλωτοι σε αυτόν τον ιό”.

Σύμφωνα με επίσημα δεδομένα, τα μισά και πλέον από τα 2.848 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 που καταγράφηκαν την Κυριακή αφορούν ασθενείς 40 ετών και κάτω.

Πηγή: cnn.gr

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση