Αρχική COVID-19 ΠΟΥ: χρειάζονται 31 δις για τεστ, θεραπείες και εμβόλια του κορονοϊού

ΠΟΥ: χρειάζονται 31 δις για τεστ, θεραπείες και εμβόλια του κορονοϊού

0
εμβόλια
Διαφήμιση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΟΥ την Παρασκευή 26 Ιουνίου, χρειάζονται 31,3 δις δολάρια προκειμένου εντός ενός έτους να κυκλοφορήσει τεστ, θεραπείες και εμβόλια για το νέο κορονοϊό.

Το ποσό αυτό αφορά τη μεγάλη συμμαχία οργανισμών ανάπτυξης, χρηματοδότησης και διανομής εμβολίων, με την οποία συνεργάζεται ο ΠΟΥ και στο πλαίσιο της εκστρατείας που ονομάζει ACT-Accelerator Hub, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο.

Όπως ανακοίνωσε, έως σήμερα έχουν προσφερθεί 3,4 δις δολάρια, αφήνοντας ένα χρηματοδοτικό κενό 27,9 δις δολαρίων, εκ των οποίων τα 13,7 δις δολάρια “είναι επειγόντως απαραίτητα“.

Η πρωτοβουλία του ΠΟΥ έχει στόχο να αυξήσει τη διανομή 500 εκατομμυρίων τεστ και 245 εκατομμυρίων θεραπευτικών αγωγών σε χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα έως τα μέσα του 2021.

Παράλληλα, σκοπεύει να αυξήσει τη διανομή 2 δις δόσεων εμβολίων, συμπεριλαμβανομένου 1 δις που θα αγοραστεί από χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, έως τα τέλη του 2021.

Τι λέει η Κομισιόν

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Κομισιόν, στόχος είναι η παραγωγή εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε να υπάρχει ετοιμότητα για το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΟΔΥ: 22 νέα κρούσματα – κανένας θάνατος
Επόμενο άρθροNASA: Οι αστροναύτες κάνουν περίπατο έξω από τον ΔΔΣ -βίντεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ