Αρχική COVID-19 Η μετάλλαξη του κορονοϊού που αυξάνει την εξάπλωσή του!

Η μετάλλαξη του κορονοϊού που αυξάνει την εξάπλωσή του!

0
κορονοϊός
Απεικόνιση του κορονοϊού, με τις χαρακτηριστικές "αιχμές" που τον διακρίνουν από άλλους ιούς.
Διαφήμιση

Σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, συγκεκριμένη μετάλλαξη του κορονοϊού, αυξάνει την εξάπλωσή του στον πληθυσμό, αυξάνοντας την ικανότητά του να προσβάλει τα ανθρώπινα κύτταρα.

Σύμφωνα με την έρευνα του Scripps Research, η συγκεκριμένη μετάλλαξη ονομάζεται D614. Με αυτή, αυξάνεται ο αριθμός των “αιχμών” του νέου κορονοϊού, που του δίνουν και το χαρακτηριστικό σχήμα του. Αυτές οι “αιχμές” είναι που επιτρέπουν στον ιό να αγκιστρωθεί και να μολύνει τα κύτταρα.

Η μετάλλαξη του κορονοϊού που αυξάνει την εξάπλωσή του!

Σύμφωνα με την Χιέριουν Τσόε, μιας από τις βασικές συντάκτριες της μελέτης, “Ο αριθμός ή η πυκνότητα των λειτουργικών αιχμών του ιού είναι 4 ή 5 φορές μεγαλύτερος λόγω αυτής της μετάλλαξης“.

Αυτό θα μπορούσε να δώσει μια εξήγηση και στο γιατί κατά τα πρώτα ξεσπάσματα της πανδημίας δεν “γονάτισαν” συστήματα υγείας, με τον τρόπο που αυτό συνέβη για παράδειγμα στην Ιταλία ή τη Νέα Υόρκη. Εφόσον ίσως, δεν είχε παρουσιάσει ο ιός ακόμη αυτή τη μετάλλαξη που θα του επέτρεπε να μολύνει περισσότερα άτομα.

Οι ερευνητές λένε ότι παραμένει άγνωστο εάν αυτή η μικρή μετάλλαξη επηρεάζει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων στους ασθενείς ή αυξάνει την θνητότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση