Αρχική COVID-19 Κίνα: Ξεκίνησε το 10ήμερο φεστιβάλ κατανάλωσης κρέατος …σκύλου

Κίνα: Ξεκίνησε το 10ήμερο φεστιβάλ κατανάλωσης κρέατος …σκύλου

0
Φεστιβάλ κρέατος σκύλου 2015
Η φωτογραφία αποτελεί στιγμιότυπο από σχετικό βίντεο που ανήκει σε ρεπορτάζ των The New York Times ήδη από το 2015 όπου διεξάγονταν το Φεστιβάλ Κατανάλωσης Σκύλου στη Γιουλίν.
Διαφήμιση

Dog Meat Festival…καλά το μεταφράζετε…Φεστιβάλ Κατανάλωσης Σκύλου.. Ξεκίνησε σήμερα στη κινεζική πόλη Γιουλίν και θα κρατήσει 10 μέρες.. και παρά τα όσα έχουν γίνει.

Παρά δηλαδή το γεγονός ότι η κυβέρνηση κάνει εκστρατεία και για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ζώων, αλλά και για την αφύπνιση των πολιτών για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία τους δεδομένου ότι η πανδημία ξέσπασε σε μια τέτοια αγορά.

Και δεν είναι πρώτη φορά. Το φεστιβάλ διεξάγεται ετησίως και μάλιστα προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες που πλειοψηφικά, αγοράζουν τους σκύλους για να τους φάνε.

Τι λένε οι οργανώσεις

China's Dog Meat Festival | The New York Times
Πηγή: The New York Times

“Ελπίζω η Γιουλίν να αλλάξει, όχι μόνο για χάρη των ζώων αλλά και για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων της”, δήλωσε ο Πίτερ Λι ειδικός σε θέματα πολιτικής στη Humane Society International, μια οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων.

Συγκεκριμένα, τόνισε “Το να επιτρέπονται οι μαζικές συγκεντρώσεις για την αγοραπωλησία και την κατανάλωση κρέατος σκύλου σε αγορές με συνωστισμό και σε εστιατόρια στο όνομα ενός φεστιβάλ αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία”.

Τι συμβαίνει τώρα

China's Dog Meat Festival | The New York Times 2
Πηγή: The New York Times

Φαίνεται πως η προέλευση του κορονοϊού, που πιστεύεται ότι προήλθε από τις νυχτερίδες προτού περάσει σε ανθρώπους στην αγορά της Γουχάν, ανάγκασε την Κίνα να επανεξετάσει τη σχέση της με τα ζώα και το Πεκίνο έχει δεσμευθεί να απαγορεύσει την πώληση άγριων ζώων.

Η Σενζέν ήταν η πρώτη κινεζική πόλη που απαγόρευσε την κατανάλωση σκύλων, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες. Παράλληλα, το υπουργείο Γεωργίας της Κίνας κατέταξε τα σκυλιά στα οικόσιτα ζώα από ζώα φάρμας που θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα, αν και δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει τώρα την αγορά στη Γιουλίν.

Ακτιβιστές επισημαίνουν ότι είναι θέμα χρόνου να απαγορευθούν αυτές οι αγοραπωλησίες. Ωστόσο εκτιμούν πως “η απαγόρευση της κατανάλωσης κρέατος σκύλου θα είναι δύσκολη και θα πάρει χρόνο”.

Πηγή πληροφοριών: cnn.gr
Πηγή φωτογραφίας από το βίντεο των The New York Times εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση