Αρχική Επιλεγμένα Εξαφάνιση των αυστραλιανών κοάλα ως το 2050 αν δε γίνει παρέμβαση

Εξαφάνιση των αυστραλιανών κοάλα ως το 2050 αν δε γίνει παρέμβαση

0
Κοάλα που σώθηκε από τις Αυστραλιανές πυρκαγιές
Κοάλα που σώθηκε από τις αυστραλιανές πυρκαγιές -φωτογραφία του cnn.gr -CNNi
Διαφήμιση

Εξαφάνιση προβλέπεται για τα κοάλα στην Πολιτεία Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας ως το 2050 και ο μόνος τρόπος να μη συμβεί είναι η άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης. Μάλιστα η έρευνα πραγματοποιήθηκε από κοινοβουλευτική επιτροπή και αφορά την πρόταση προστασίας τόσο των ιδίων, όσο και του φυσικού τους περιβάλλοντος.

Η εκκαθάριση εδαφών για την γεωργία, η ανάπτυξη των πόλεων, οι εξορύξεις και η υλοτομία είναι οι βασικότεροι παράγοντες για την καταστροφή και τον κατακερματισμό του φυσικού περιβάλλοντος των κοάλα στη Νέα Νότια Ουαλία.

Εξάλλου η παρατεταμένη εποχή των πυρκαγιών φέτος, που επιδεινώθηκε λόγω της ξηρασίας, απεδείχθη ολέθρια για τα ζώα, καταστρέφοντας σχεδόν το 1/4 του φυσικού τους περιβάλλοντος σε όλη την Πολιτεία, ποσοστό που σε κάποιες περιοχές φτάνει το 81%.

“Τα στοιχεία δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ξεκάθαρα”, τονίζεται στην τελική έκθεση που εκτείνεται σε 311 σελίδες. Η έκθεση κάνει 42 συστάσεις, περιλαμβανομένης της καταμέτρησης των άγριων κοάλα, της προστασίας του ζώου αυτού από την αστική ανάπτυξη και την αύξηση των πόρων για τη συντήρηση του φυσικού του περιβάλλοντος. Εκπρόσωπος της Γκλάντις Μπερετζίκλιαν δήλωσε ότι η κυβέρνηση της πρωθυπουργού της Νέας Νότιας Ουαλίας θα εξετάσει την έκθεση και θα απαντήσει “εν ευθέτω χρόνω”, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν ήδη δεσμευθεί 44 εκ. δολάρια Αυστραλίας για την προστασία των ζώων.

Πηγή: cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here