Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Από που θα πραγματοποιηθούν πτήσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια αύριο

Από που θα πραγματοποιηθούν πτήσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια αύριο

0
Αεροδρόμιο προσγείωση
Διαφήμιση

Ξεκινά επίσημα αύριο 1η Ιουλίου, η καθυστερημένη κατά 3 μήνες τουριστική περίοδος. Εμφανώς συρρικνωμένη και με προγραμματισμό πτήσεων που αγγίζει το 1/5 των πτήσεων της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Ταυτόχρονα, υπάρχει αβεβαιότητα και για το πόσο θα διαρκέσει, αφού δεδομένων των συνθηκών τίποτα δε μπορεί να προβλεφθεί.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία για την 1η Ιουλίου είναι προγραμματισμένες να φθάσουν στα περιφερειακά αεροδρόμια συνολικά λιγότερες από 150 πτήσεις από το εξωτερικό. Οι περισσότερες από αυτές (40) πρόκειται να προσγειωθούν στο Ηράκλειο.

Στο άλλο αεροδρόμιο της Κρήτης, στα Χανιά, έχουν προγραμματιστεί για την 1η Ιουλίου 15 πτήσεις από Λιθουανία, Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία, Ρουμανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Αυστρία και Δανία. Το αισιόδοξο για την ευρύτερη περιοχή των Χανίων είναι πως μεταξύ των πτήσεων που αναμένονται την 1η Ιουλίου είναι και το ιστορικό πρώτο δρομολόγιο από το Βερολίνο προς τα Χανιά, το οποίο θα πραγματοποιείται από την εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet με προγραμματισμό που προβλέπει τρεις πτήσεις την εβδομάδα. Την ίδια μέρα αναμένεται στα Χανιά πτήση της Lauda από Βιέννη. Η ιρλανδική Ryanair, από την πλευρά της, έχει προγραμματίσει για την 1η Ιουλίου δρομολόγια προς Χανιά από Βουκουρέστι (γεμάτη η πτήση, σύμφωνα με πληροφορίες), Βίλνιους, Μέντεγκεν (ανατολικό Μόναχο), Φρανκφούρτη, Μασσαλία και Δουβλίνο.

Από που θα πραγματοποιηθούν πτήσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια αύριο

Στη Ρόδο, την 1η Ιουλίου είναι προγραμματισμένες να φθάσουν στο νησί συνολικά 12 πτήσεις από Γερμανία, Ελβετία, Τσεχία, Ολλανδία, Βέλγιο. Για τις συγκρίσεις θα πρέπει να αναφέρουμε πως τα τελευταία χρόνια, ο Ιούλιος ήταν ο καλύτερος μήνας της σεζόν και στις μέρες αιχμής, οι πτήσεις που έφθαναν κατά μέσο όρο στο νησί άγγιζαν τις 80.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται την Τετάρτη, 21 πτήσεις από Γερμανία, Ελβετία, Κύπρο, Δανία, Βέλγιο, Αυστρία, Πολωνία, Γαλλία. Τον περυσινό Ιούλιο έφθαναν στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” περί τις 100 πτήσεις την ημέρα.

Ενδεικτικά, στα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας αναμένονται την 1η Ιουλίου:

  • Ζάκυνθος: 3 πτήσεις από Ολλανδία και Τσεχία
  • Σάμος: 4 πτήσεις από Πολωνία και Ελβετία
  • Άκτιο: 2 πτήσεις από Ολλανδία και Τσεχία
  • Μυτιλήνη: 2 πτήσεις από Πολωνία
  • Κως: 8 πτήσεις από Πολωνία, Γερμανία, Τσεχία, Ελβετία
  • Σαντορίνη: 3 πτήσεις από Ελβετία, Γαλλία, Γερμανία
  • Σκιάθος: 2 πτήσεις από Γερμανία και Σερβία (σ.σ. η δεύτερη θα εξαρτηθεί από το αν το επιτρέπει η σχετική Notam)
  • Μύκονος: 4 πτήσεις από Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία
  • Κεφαλονιά: 1 πτήση από Ιταλία
  • Κέρκυρα: 27 πτήσεις από Βουλγαρία, Τσεχία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Πολωνία, Ελβετία.

Πηγή: euro2day.gr

Διαφήμιση