Αρχική COVID-19 ΠΟΥ: Προσοχή στα προγενέστερα κρούσματα – Tι συνέβη στη Γαλλία

ΠΟΥ: Προσοχή στα προγενέστερα κρούσματα – Tι συνέβη στη Γαλλία

0
Koρονοϊός

Είναι αρκετά πιθανό να γίνουν όλο και πιο πολλές αναφορές για προγενέστερα κρούσματα στον κόσμο, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ενώ επισήμανε ότι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έγινε αναφορά κρούσματος κορoνοϊού στη Γαλλία τον Δεκέμβριο, νωρίτερα δηλαδή από την περίοδο που πιστεύεται ότι έφθασε ο ιός στη χώρα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κριστιάν Λιντμάιερ, στη διάρκεια ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη:  «Είναι επίσης πιθανό να βρεθούν και άλλες περιπτώσεις προγενέστερων κρουσμάτων», ενώ ενθάρρυνε και τις υπόλοιπες χώρες να ελέγξουν τα αρχεία τους με τα κρούσματα του ιού από το τέλος του 2019, λέγοντας ότι αυτό θα δώσει στον κόσμο μια νέα και σαφέστερη εικόνα της πανδημίας.

Το περιστατικό στη Γαλλία

ΠΟΥ: Προσοχή στα προγενέστερα κρούσματα - Tι συνέβη στη Γαλλία

Ένα γαλλικό νοσοκομείο, το οποίο επανέλεγξε παλαιά δείγματα από ασθενείς με πνευμονία, διαπίστωσε ότι είχε νοσηλεύσει έναν άνδρα, ο οποίος είχε νοσήσει από COVID-19 από τις 27 Δεκεμβρίου, δηλαδή σχεδόν ένα μήνα προτού η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαιώσει τα πρώτα κρούσματα.

Μιλώντας στο BFM TV, ο Γάλλος γιατρός είπε: «Πραγματοποιήσαμε εκ νέου ανάλυση σε όλα τα αρνητικά τεστ που είχαν γίνει σε άτομα που είχαν διαγνωστεί με πνευμονία. Από τους 24 ασθενείς, βρήκαμε ένα θετικό στον κορoνοϊό στις 27 Δεκεμβρίου, όταν ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Avicenne».

Σχετικά με το εάν έκανε ξανά το τεστ προκειμένου να βεβαιωθεί πως τα δείγματα ταιριάζουν με τα αποτελέσματα των τεστ για κορoνοϊό, ο καθηγητής Κοέν ανέφερε: «Ναι, ταιριάζει απόλυτα. Κάναμε δύο φορές τον έλεγχο και ταιριάζει, οπότε έχουμε κρούσμα κορωνοϊού στην Γαλλία από τον Δεκέμβριο».

Τα συγκλονιστικά αυτά ευρήματα προκάλεσαν σοκ στην γαλλική επιστημονική κοινότητα, αλλά και στους απλούς πολίτες, δεδομένου ότι μέχρι τώρα, ήταν γνωστό πως ο κορoνοϊός δεν είχε εξαπλωθεί στην Γαλλία μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Ο «ασθενής μηδέν»

Όπως δήλωσε ο γιατρός, ο ασθενής ήταν άρρωστος για 15 ημέρες και μόλυνε τα δύο του παιδιά, αλλά όχι την σύζυγό του που εργάζεται σε ένα ιχθυοπωλείο σούπερ μάρκετ. Ο γιατρός ρώτησε εάν η σύζυγος μπορεί να είχε εκτεθεί σε ψάρια από την Κίνα, αλλά αργότερα επιβεβαίωσε πως είχε εκτεθεί μόνο σε ψάρια που παράγονται στην Γαλλία. Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο άνδρας αυτός μπορεί να είναι και ο «ασθενής μηδέν».

Τόσο ο άνδρας όσο και τα δύο του παιδιά έχουν αναρρώσει πλήρως και είναι καλά στην υγεία τους. Να σημειωθεί πως η Γαλλία είναι μία από τις χειρότερο πληγείσες χώρες στην Ευρώπη, με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά τους 24.000.


*Για την σημερινή εικόνα του κορονοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here