Αρχική COVID-19 Πώς μπορούμε με 9 απλούς τρόπους να προστατευτούμε από τον κορωνοϊό

Πώς μπορούμε με 9 απλούς τρόπους να προστατευτούμε από τον κορωνοϊό

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

Η έλλειψη πληροφόρησης γύρω από το τι συμβαίνει την εποχή της πανδημίας κορωνοϊού και πώς μπορούμε πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να αποφύγουμε να εκτεθούμε και να νοσήσουμε από την θανατηφόρα νόσο, εκφράζει με μεγάλη ανησυχία ο 75χρονος επιδημιολόγος Durland Fish της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Yale.

Επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος στην παρούσα φάση για την διενέργεια μελετών για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που προτείνει και κρατώντας ως δεδομένο ότι ο ιός της γρίπης και ο κορωνοϊός έχουν παρόμοιες οδούς μετάδοσης, προτείνει μερικές συμβουλές βασισμένες στην κοινή λογική για την προστασία μας.

Οι εννέα τρόποι αυτοπροστασίας για να μην κολλήσετε και να παραμείνετε υγιείς:
  1. Πλένετε σε κάθε ευκαιρία τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό για τα συνιστώμενα 20 δευτερόλεπτα. Οι περισσότεροι ξεπλένουν στα γρήγορα τα χέρια τους για λίγα δευτερόλεπτα, μια αναποτελεσματική μέθοδος για την απομάκρυνση των ιών. Είκοσι δευτερόλεπτα κατ΄ελάχιστο.
  2. Αποφύγετε να πιάνετε χρήματα. Τα χαρτονομίσματα που σας δίνουν μπορεί προηγουμένως να βρίσκονταν στα χέρια ενός φορέα του ιού. Χρησιμοποιείτε πλαστικό χρήμα (χρεωστική κάρτα) σε κάθε ευκαιρία.
  3. Έχετε μαζί σας το δικό σας στυλό για τις περιπτώσεις που πρέπει να βάλετε την υπογραφή σας.
  4. Χρησιμοποιείτε το αριστερό χέρι αν είστε δεξιόχειρας για να ανοίγετε τις πόρτες και αποφύγετε εντελώς να πιάνετε τα πόμολα, όταν αυτό είναι εφικτό.
  5. Χρησιμοποιείστε όχι το δάκτυλο αλλά τον κόμπο του μικρού σας δακτύλου για να πιέσετε το κουμπί του ασανσέρ ή όποιο άλλο κουμπί. Αυτό το σημείο του δακτύλου είναι απίθανο να ακουμπήσει το πρόσωπό σας.
  6. Αποφύγετε τις κουπαστές παρά μόνο αν πέφτετε! Είναι σύνηθες – και ασφαλές – να τις πιάνουμε καθώς χρησιμοποιούμε τις σκάλες, αλλά σκεφτείτε πόσοι άλλοι που έχουν βήξει ή φταρνιστεί τις έχουν πιάσει.
  7. Χρησιμοποιείτε αντισηπτικά ελεύθερα σε συναντήσεις ή δημόσιους χώρους και αποφύγετε να μοιράζεστε έγγραφα ή άλλα αντικείμενα που έχουν ακουμπήσει άλλοι πριν από εσάς.
  8. Κρατήστε την αναπνοή σας αμέσως μόλις κάποιος δίπλα σας φτερνιστεί ή βήξει και μετά απομακρυνθείτε κατά δύο μέτρα.
  9. Εάν βρίσκεστε σε ουρά και κάποιος πίσω σας βήχει ή φτερνίζεται αφήστε τον να περάσει μπροστά.

 

Πώς μπορούμε με 9 απλούς τρόπους να προστατευτούμε από τον κορωνοϊό

Είναι μερικές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως οδηγό για τη δική σας ατομική ασφάλεια εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, αφού πρόκειται για μέτρα προφύλαξης βασισμένα στην κοινή λογική που μπορείτε να υιοθετήσετε αμέσως και να τα κάνετε κτήμα σας ώστε να τα εφαρμόζετε χωρίς δεύτερη σκέψη. Σε συνδυασμό με τις οδηγίες που δίνονται από τους επίσημους φορείς τα παραπάνω μέτρα μπορούν να προσθέσουν ένα ακόμη επίπεδο προστασίας στην υγεία μας.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr


*Για την σημερινή εικόνα του κορονοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνοιχτοί και πάλι 200 αρχαιολογικοί χώροι – Οι ώρες λειτουργίας και τα μέτρα
Επόμενο άρθροΦυσικό αέριο: Φιλόδοξος σχεδιασμός για το 2020-2024