Αρχική COVID-19 Ποιος είναι ο λόγος που οι Βέλγοι πρέπει να τρώνε 2 φορές...

Ποιος είναι ο λόγος που οι Βέλγοι πρέπει να τρώνε 2 φορές την εβδομάδα τηγανητές πατάτες;

0
Πατάτες τηγανιτές
Διαφήμιση

Οι Βέλγοι καλούνται να τρώνε πατάτες τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, καθώς περισσότεροι από 750.000 τόνοι πατάτας κινδυνεύουν να πεταχτούν.

Η κρίση του κορονοϊού οδήγησε σε πλεόνασμα πατατών στη μικρή ευρωπαϊκή χώρα, καθώς η ζήτηση για τηγανητές πατάτες – ένα εθνικό πιάτο με πατάτες δύο φορές τηγανισμένες που τρώγονται συχνά σε μπαρ και εστιατόρια – έχει μειωθεί εν μέσω του lockdown στο Βέλγιο.

Ειδικότερα, ο Romain Cools, γενικός γραμματέας της βελγικής βιομηχανίας Belgapom, δήλωσε στο CNBC ότι περίπου 750.000 τόνοι πατάτας «κινδυνεύουν» να πεταχτούν εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης στον τομέα της κατεψυγμένης πατάτας, ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου το 75% της επεξεργασίας της στο Βέλγιο. Κύριο ρόλο στη μείωση της ζήτησης της κατεψυγμένης πατάτας «έπαιξαν» τα κλειστά εστιατόρια.

τηγανητές πατάτες

«Συνεργαζόμαστε με τα σούπερ μάρκετ για να δούμε αν μπορούμε να ξεκινήσουμε μια εκστρατεία ζητώντας από τους Βέλγους να τρώνε πατάτες, ειδικά κατεψυγμένες, δύο φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού», δήλωσε ο Cools. «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να αποφύγουμε τη σπατάλη τροφίμων, γιατί κάθε χαμένη πατάτα είναι απώλεια», πρόσθεσε.

Τέλος, το υπόλοιπο 25% της βιομηχανίας, που περιλαμβάνει την παραγωγή φρέσκων πατατών και προϊόντων σνακ, τα πήγε αρκετά καλά όπως λέει ο ίδιος, καθώς περισσότεροι άνθρωποι μαγειρεύουν στο σπίτι.

ΠΗΓΗ: cnbc.com


*Για την σημερινή εικόνα του κορονοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση