Αρχική COVID-19 «Μάσκα – 19»: Tα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας έχουν τον δικό τους...

«Μάσκα – 19»: Tα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας έχουν τον δικό τους κωδικό

0
Βία
Διαφήμιση

Στα χρόνια του κορονοϊού, τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί, μιας που «Μένουμε Σπίτι» και αναγκαστικά πολλές γυναίκες περνάνε πολλές μέρες στον ίδιο χώρο με κάποιο άτομο που μπορεί να τους ασκεί βία. Λέγοντας τη φράση «μάσκα – 19» στους φαρμακοποιούς της γειτονιάς μας, θα λάβουν το μήνυμα, ώστε να πάρουν εκείνοι την ευθύνη και θα καλέσουν στη γραμμή υποστήριξης.

Οι γυναίκες που υπόκεινται ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία αυτόν τον καιρό, μπορούν να καταγγείλουν την κακοποίησή τους καλώντας στο 15900 ή στέλνοντας e-mail στο sos15900@isotita.gr. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να κάνουν όλες, γι’αυτό και εφαρμόστηκε το παραπάνω κωδικοποιημένο μήνυμα.

«Μάσκα - 19»: Tα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας έχουν τον δικό τους κωδικό

Μπορεί να είναι ο σύντροφος, ο σύζυγος, ο πατέρας ή ο αδελφός της. Όμως την τρομοκρατεί, την πονάει τόσο στο σώμα, όσο και στην ψυχή. Η πανδημία φαντάζει λιγότερο επικίνδυνη από αυτόν. Μπορεί να φοβούνται ή να μην αντέχουν να ξεστομίσουν τις λέξεις. Μπορεί να διστάζουν για κάποιον άλλο, δικό τους λόγο. Και δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε καμία.

Η καραντίνα φτάνει στο τέλος της, όμως θα συνεχίσουμε – για μήνες, ίσως – να #μένουμεσπίτι. Θα εργαζόμαστε από το χώρο μας, θα προσέχουμε όσο μπορούμε. Και στο χρονικό αυτό διάστημα, η βία δε θα τελειώσει παρά μόνο αν δράσουμε.

Συνεχίζουμε να παραμένουμε ασφαλείς, συνεχίζουμε να καταδικάζουμε τη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται.


*Για την σημερινή εικόνα του κορονοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση