Αρχική Υγεία - Διατροφή «Καμπανάκι» από ΠΙΣ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αίματος λόγω καραντίνας

«Καμπανάκι» από ΠΙΣ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αίματος λόγω καραντίνας

0
Αίμα
Διαφήμιση

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) σχετικά με τις ελλείψεις σε αίμα που παρουσιάζονται πολλά νοσοκομεία της χώρας, λόγω της καραντίνας που πέρασε η χώρα και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες εθελοντών, Δήμων και του ΕΟΔΥ που οργάνωσαν αιμοδοσίες εκτός ιατρικών δομών.

Τώρα που επέρχεται σταδιακά μια κανονικότητα στις κοινωνικές εκδηλώσεις, και οπωσδήποτε πριν κάνει την εμφάνισή του νέο πανδημικό κύμα, είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθούν όλοι οι αρμόδιοι, ώστε να διεξαχθούν αιμοδοσίες σε όλη την χώρα.

Αίμα, αιμοδοσία

Ειδικά μάλιστα ενόψει καλοκαιριού, που γίνονται περισσότερα ατυχήματα λόγω των μετακινήσεων, η ανάγκη της χώρας για αίμα αναμένεται να αυξηθεί εκ νέου, πιέζοντας ασφυκτικά το σύστημα Υγείας. Να σημειώσουμε ότι ο ΕΟΔΥ από 14 Μαρτίου 2020 μέχρι τις 2 Απριλίου 2020 συνέλεξε 3914 μονάδες αίματος από συνολικά 77 αιμοληψίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε 47 Δήμους/Φορείς.

Παρόλα αυτά, οι ανάγκες συνεχίζουν να είναι αυξημένες και ο κόσμος πρέπει να ξεπεράσει τον φόβο και να μεταβαίνει στα κέντρα αιμοδοσίας των νοσοκομείων – λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης- και να δίνει αίμα. Ας θυμόμαστε πάντα: Το αίμα δωρίζεται μόνο από άνθρωπο σε άνθρωπο κι αποτελεί ένα σπουδαίο δώρο ζωής!


*Για την σημερινή εικόνα του κορωνοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση