Αρχική Επιλεγμένα Κ. Καραμανλής: «Όχι» στις αυξήσεις διοδίων – Τι γίνεται με τις κάρτες...

Κ. Καραμανλής: «Όχι» στις αυξήσεις διοδίων – Τι γίνεται με τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών

0
Διόδια
ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ ΑΦΙΔΝΕΣ (EUROKINISSI)

Το γεγονός πως δεν πρόκειται να δούμε αυξήσεις στα διόδια γιατί δεν θα βοηθούσε ούτε στην ανάπτυξη του τουρισμού μας, ούτε και άλλες δραστηριότητες της ελληνικής οικονομίας, επισήμανε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής. Όσον αφορά τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, τόνισε πως οι πολίτες που είχαν προμηθευτεί κάρτες απεριορίστων διαδρομών, μηνιαίας ή μεγαλύτερης διάρκειας και δεν τις χρησιμοποίησαν αυτό το διάστημα, θα έχουν τη δυνατότητα της πίστωσης χρόνου στην επόμενη αγορά κάρτας τους. Όπως εξήγησε ο υπουργός, όταν ανανεωθεί μια κάρτα διάρκειας π.χ. τριών ή έξι μηνών που επί δύο μήνες δεν χρησιμοποιήθηκε, θα πιστωθούν οι ημέρες για τις οποίες υπήρχε περιορισμός των μετακινήσεων.

Γενικότερα, ο κ. Καραμανλής, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, στην εκπομπή GPS με τον δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα, αναφέρθηκε στην επιστροφή στην κανονικότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όπως είπε: «Από την 1η Ιουνίου, θα δοθεί μια επιπλέον έκπτωση 10% και για αυτούς που θα αγοράσουν νέα ετήσια κάρτα, πέρα από την όποια πίστωση δικαιούνται. Αυτό το κάνουμε γιατί πρέπει να πούμε ένα “ευχαριστώ” σε αυτούς που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ και επίσης διότι σε μια περίοδο που τα έσοδα του ΟΑΣΑ έχουν μειωθεί δραματικά, θέλουμε να δώσουμε επιπλέον κίνητρα, έτσι ώστε, όσοι έχουν κάρτες απεριορίστων διαδρομών να έρθουν και να τις ανανεώσουν, αλλά και αυτοί που δεν έχουν να πάρουν νέα ετήσια κάρτα. Πάντως, ουδείς θα χάσει τα λεφτά του», κατέληξε ο Υπουργός.

Ασφαλή μετακίνηση

ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι σήμερα βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο γύρω στο 30% μιας κανονικής προ κορωνοϊού ημέρας και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε τους κανόνες ασφαλούς μετακίνησης που είναι:

  • Δεν μετακινούμαστε αν έχουμε συμπτώματα ίωσης, έστω και ήπια
  • Δεν χρησιμοποιούμε Μέσο Μαζικής Μεταφοράς αν έχουμε τη δυνατότητα άλλου μέσου
  • Κρατάμε τις αποστάσεις που πρέπει στις στάσεις
  • Είναι υποχρεωτικό να φοράμε μάσκα

«Οι χρονοαποστάσεις τηρούνται και όπου υπάρχει ζήτημα είμαστε από πάνω για να κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Έχει μπει το προστατευτικό πλαστικό, οι σημάνσεις εντός και εκτός των οχημάτων και βέβαια, υπάρχει και ο θεσμός του βοηθού επιβάτη, στους 45 σταθμούς ανταπόκρισης του Μετρό με λεωφορεία ή άλλα μέσα του ΟΣΥ, που βοηθάει ώστε να μην προκαλείται συνωστισμός».

Κ. Καραμανλής: «Όχι» στις αυξήσεις διοδίων - Τι γίνεται με τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Αερομεταφορές

«Στις αεροπορικές εταιρείες, αυτό που έχουμε κάνει είναι να βρούμε τη χρυσή τομή, μεταξύ της προστασίας των καταναλωτών αλλά και της ενίσχυσης των ίδιων των αεροπορικών εταιρειών. Ο κλάδος των αερομεταφορών προσφέρει πολλά στην ελληνική οικονομία και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τον προστατέψει. Γίνονται συζητήσεις με τον ευρύτερο χώρο των αερομεταφορών, για να δούμε τι άλλα μέτρα μπορούμε να πάρουμε, στο πλαίσιο της λογικής, ώστε να στηρίξουμε αυτόν τον ευαίσθητο κλάδο», ανέφερε επίσης ο κ. Καραμανλής.

Επιπλέον, επισήμανε ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια σε όλους τους τομείς και ότι σήμερα είναι μια σημαντική μέρα κατά την οποία θα έχουμε αποφάσεις της Κομισιόν για τις αερομεταφορές. Υπενθύμισε ότι ο Πρωθυπουργός είχε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα εδώ και καιρό, γιατί ο τουρισμός παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην εθνική μας οικονομία.

Τέλος, για τα ταξί και τους νέους κανόνες μετακίνησης ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε ότι πλέον επιτρέπεται η μεταφορά δύο επιβατών.


*Για την σημερινή εικόνα του κορωνοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here