Αρχική COVID-19 Ελαττώνουν το τσιγάρο οι Βρετανοί λόγω κορονοϊού

Ελαττώνουν το τσιγάρο οι Βρετανοί λόγω κορονοϊού

0
Κάπνισμα - Τσιγάρο
Διαφήμιση

Φοβίζει τους Βρετανούς θεριακλήδες η νόσος Covid-19 καθώς πάνω από 300 χιλιάδες πολίτες αποφάσισαν να κόψουν την βλαβερή συνήθεια, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Περίπου 550.000 επιπλέον πολίτες προσπάθησαν να σταματήσουν το κάπνισμα, ενώ 2,4 εκατομμύρια το έχουν ήδη ελαττώσει, σύμφωνα με την μελέτη που διενήργησαν από κοινού οι YouGov και η ομάδα εκστρατείας «Action on Smoking and Health» (Ash), όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 1.004 καπνιστές, το 2% έκοψε το κάπνισμα από ανησυχία για τον Covid-19, το 36% το μείωσε και το 27% είναι πλέον πιο πιθανό να σταματήσει τη βλαβερή συνήθεια.

Κάπνισμα - Τσιγάρο

Ένας στους τέσσερις πρώην καπνιστές δήλωσε ότι είναι λιγότερο πιθανό να ξαναρχίσει το κάπνισμα, αν και το 4% δήλωσε ότι η πανδημία της νόσου Covid- 19 έκανε πιο πιθανό το ενδεχόμενο να το ξαναρχίσουν. Τα αποτελέσματα της έρευνας χαιρέτησαν διάφοροι οργανισμοί υγείας και οργανώσεις κατά του καπνίσματος.

«Το κάπνισμα βλάπτει το ανοσοποιητικό σύστημα και την ικανότητά μας να καταπολεμάμε τις λοιμώξεις. Υπάρχουν όλο και περισσότερες αποδείξεις ότι το κάπνισμα σχετίζεται τη χειρότερη κατάσταση υγείας όσων εισήχθησαν στο νοσοκομείο με Covid-19», επισημαίνει στην εφημερίδα «Guardian» ο καθηγητής Νικ Χόπκινσον, ειδικός σε αναπνευστικά νοσήματα από το Imperial College London.

«Η διακοπή του καπνίσματος μειώνει επίσης γρήγορα τον κίνδυνο άλλων προβλημάτων υγείας, όπως καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια. Αυτά είναι άσχημα όποτε κι αν συμβούν, κατά συνέπεια η αποτροπή τους είναι αυτοσκοπός και είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια εποχή όπως τώρα όταν όλοι θέλουν να μείνουν μακρινά από τα νοσοκομεία», τονίζει.

Επιθέματα νικοτίνης εναντίον κορονοϊού

Κάπνισμα - Τσιγάρο

Την ώρα που στη χώρα του Μπόρις Τζόνσον οι συμπολίτες του προσπαθούν να απαλλαχθούν από την βλαβερή συνήθεια, Γάλλοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι δοκιμάζουν διαδερμικά επιθέματα νικοτίνης σε ασθενείς με Covid-19 όπως και σε νοσηλευτές και γιατρούς προκειμένου να διαπιστώσουν εάν θωρακίζουν – και σε ποιο βαθμό- τον ανθρώπινο οργανισμό από τον κορονοϊό. Οι δοκιμές θα διενεργηθούν στο νοσοκομείο La Pitié-Salpêtrière στο Παρίσι, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Οι ερευνητές βάζουν στο μικροσκόπιο την νικοτίνη για να δουν κατά πόσο προστατεύει τον οργανισμό από τον Cοvid-19, καθώς ανάμεσα στους νοσηλευόμενους ασθενείς, οι καπνιστές ήταν ελάχιστοι, σύμφωνα με μελέτες που διεξήχθησαν σε διάφορες χώρες του πλανήτη.

ΠΗΓΗ: protothema.gr


*Για την σημερινή εικόνα του κορονοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση