Αρχική COVID-19 Εκνευρισμός Χαρδαλιά: Απαγορεύονται τα take away ποτά και «άτυπα» πάρτι με συγχρωτισμό

Εκνευρισμός Χαρδαλιά: Απαγορεύονται τα take away ποτά και «άτυπα» πάρτι με συγχρωτισμό

0
Νίκος Χαρδαλιάς

«Έχει ξεκινήσει για όλους μας μια νέα καθημερινότητα, ιδιαίτερα ρευστή και κρίσιμη για την επόμενη πορεία. Πρωτόγνωρη για όλους μας», σημείωσε στην σημερινή του ενημέρωση ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας πως «κάθε απόφασή μας, κάθε επιλογή μας επηρεάζει την εξέλιξη της πανδημίας».

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε τη σημασία ατομικής προστασίας και των κανόνων υγιεινής, γιατί από αυτά εξαρτάται η επιτυχία της δεύτερης φάσης. «Οι συστάσεις μας για αποφυγή του συγχρωτισμού βασίζονται σε πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, εμφανώς ενοχλημένος από την χθεσινή εικόνα, δηλαδή εικόνα από καφέ μπαρ κυρίως της περιφέρειας «να παίζουν μουσική στη διαπασών» και να σερβίρουν «με την επίφαση του take away ποτά, χωρίς αποστάσεις και μέτρα προφύλαξης».

«Αν και σε μικρή κλίμακα», η εικόνα αυτή μας «προσβάλλει βάναυσα όλους μας, προσβάλλει όλους εκείνους που δίνουμε καθημερινά την μάχη στην πρώτη γραμμή, προσβάλλει την νοημοσύνη», και παράλληλα προκαλεί την συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών εστίασης, που παρά την οικονομική τους επιβάρυνση αναμένουν στωικά την εκκίνηση των επιχειρήσεών τους, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, εξήγησε ο Υφυπουργός.

Ποτό

Ως εκ τούτου, ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε αυστηρή σύσταση σε όσους κατάφωρα παίζουν με τη δημόσια υγεία  και επισήμανε στο πλαίσιο αυτό, «το take away σε ποτά και καφέ μπαρ δεν επιτρέπεται». Τα άτυπα πάρτι και ο συγχρωτισμός έξω απλά απαγορεύονται ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, γνωστοποιώντας ότι «από σήμερα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται και για αυτήν την περίπτωση προς την κατεύθυνση της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και εφαρμογής των νόμων», καθώς πέρα από τα πρόστιμα, ακολουθούν σε περίπτωση παράβασης διοικητικές κυρώσεις, αλλά και ποινικές κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες.

«Επιφυλασσόμαστε για περισσότερα μέτρα αν εξακολουθήσουν αντίστοιχα φαινόμενα», προειδοποίησε μάλιστα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, συμπληρώνοντας πως «η ελληνική πολιτεία, το κράτος θα πρέπει να πάρει μέτρα».

85 παραβάσεις χθες

(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Στον απολογισμό της χθεσινής, πρώτης ημέρας μετάβασης στην νέα κανονικότητα, καταγράφηκαν σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας 85 παραβάσεις για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις, την στιγμή που «δεν επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ νομών» και απαγορεύεται ακόμη η μετάβαση στα νησιά, όπως υπενθύμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στον αντίποδα, «η ταχύτητα και η σειρά με την οποία γίνεται η άρση των περιορισμών έχει έναν μόνο στόχο, να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία», υπογράμμισε ο Υφυπουργός και κατέληξε «μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει πολλά. Δεν έχουμε καταφέρει όμως να κερδίσουμε τον πόλεμο. Συνεχίζουμε στην ίδια πορεία, για να βγούμε και σε αυτή τη φάση νικητές».


*Για την σημερινή εικόνα του κορονοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here