Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Χ. Θεοχάρης σε Telegraph: Το καλύτερο δυνατό ώστε να μας επισκεφθούν οι...

Χ. Θεοχάρης σε Telegraph: Το καλύτερο δυνατό ώστε να μας επισκεφθούν οι Βρετανοί τουρίστες

0
Τουρίστες
Διαφήμιση

Το καλύτερο δυνατόν θα κάνει η Ελλάδα για να διασφαλίσει πως οι Βρετανοί θα είναι μεταξύ των πρώτων παραθεριστών από το εξωτερικό που θα επισκεφτούν τη χώρα, με ασφάλεια και χωρίς να διακινδυνεύσει την καλή πορεία της χώρας μας σχετικά με την εξέλιξη του ιού, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμός, κ. Χάρης Θεοχάρης σε δηλώσεις του στην βρετανική Telegraph.

Συγκεκριμένα επισήμανε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μας για εισερχόμενο τουρισμό και έχουμε κοινές αξίες και ιδανικά ως προς τον τρόπο διασκέδασης και χαράς». Tην ίδια στιγμή, τόνισε την ανάγκη για  απαιτούμενες κινήσεις που θα διασφαλίσουν την απαιτούμενη ασφάλεια. «Θα χρειαστεί να γίνονται κάποιας μορφής τεστ που θα παρέχονται από τη βρετανική κυβέρνηση ή από ιδιώτες. Ελπίζουμε ότι μέχρι το καλοκαίρι η τεχνολογία θα έχει προχωρήσει, ώστε αυτό να είναι εφικτό και τα τεστ, να είναι πιο ακριβή και φθηνότερα. Αν όχι τον Ιούλιο, τότε ίσως τον Αύγουστο θα θέλαμε να υποδεχτούμε και πάλι Βρετανούς».

Άρση περιοριστικών μέτρων

Χ. Θεοχάρης σε Telegraph: Το καλύτερο δυνατό ώστε να μας επισκεφθούν οι Βρετανοί τουρίστες

Όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα o κ. Θεοχάρης ανέφερε: «Η εμπειρία για τους επισκέπτες στην Ελλάδα θα είναι διαφορετική. Τα τραπέζια και οι ξαπλώστρες θα είναι πιο απλωμένα, το προσωπικό πιθανότατα θα φορά προστατευτικό εξοπλισμό και γάντια. Λαμβάνουμε μέτρα, για να αποφεύγουμε ουρές και θα περιορίσουμε τον αριθμό των τραπεζιών στα εστιατόρια, βάζοντας τραπέζια έξω και αλλάζοντας τον τρόπο που σερβίρεται το φαγητό. Στα ξενοδοχεία αναμένεται να υπάρχει πιο συχνός καθαρισμός δωματίων και κοινόχρηστων χώρων». Κλείνοντας την παρέμβαση του, ο υπουργός επισημαίνει ότι «θα λειτουργήσουμε με υπεύθυνο τρόπο για όσο χρειαστεί, αλλά κάποιες αλλαγές ίσως παραμείνουν για πάντα».

Το συγκεκριμένο θέμα έρχεται σε συνέχεια προηγούμενου άρθρου του ταξιδιωτικού συντάκτη Oliver Smith, ο οποίος πριν λίγες εβδομάδες είχε εξυμνήσει την Ελλάδα, για διακοπές στην μετα-covid περίοδο. Όπως χαρακτηριστικά είχε πει: «Λουσμένη στον ήλιο, χωρίς συνωστισμό, διάσημη για τη φιλικότητά της και σχετικά ανέπαφη από τον κορωνοϊό, η Ελλάδα ακούγεται ως ο τέλειος προορισμός για διακοπές μετά την καραντίνα».


*Για την σημερινή εικόνα του κορωνοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση