Αρχική Μεταφορές Ανάθεση λειτουργίας αστικών συγκοινωνιών από τον ΟΣΕΘ στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Ανάθεση λειτουργίας αστικών συγκοινωνιών από τον ΟΣΕΘ στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

0
ΟΣΕΘ

Ολοκληρώθηκε η ανάθεση και λειτουργία 31 γραμμών αστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης από τον ΟΣΕΘ στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Η συνεργασία του ΟΣΕΘ, των ΚΤΕΛ και του ΟΑΣΘ έγινε γεγονός μέσα από ειδική σύμβαση, με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης επικεφαλή, ώστε να εκτελεσθεί το συγκοινωνιακό έργο που ο ΟΑΣΘ ουσιαστικά αδυνατούσε να εκτελέσει.

Μετά τη γραμμή 55 (Σταυρούπολη-Ωραιόκαστρο) που ξεκίνησε με επιτυχία, ολοκληρώνεται η ένταξη των ΚΤΕΛ στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης με τη γραμμή 9 του ΟΑΣΘ (Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός – Λαχαναγορά, με 4 παραλλαγές) με 4 συνολικά λεωφορεία, 48 δρομολόγια ημερησίως και 49 στάσεις σε κυκλική διαδρομή.

Ο ρόλος των ΚΤΕΛ

Τα ΚΤΕΛ αναλαμβάνουν καίριες υποχρεώσεις παροχής αστικής συγκοινωνίας στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης με 120 λεωφορεία σε κίνηση κάθε μέρα, δίνοντας ουσιαστικά «εξετάσεις» απέναντι στον πολίτη για πρώτη φορά σε μεγαλούπολη στην Ελλάδα. Το 30% του έργου του ΟΑΣΘ εκτελείται πλέον σήμερα από τα ΚΤΕΛ, με πολύ καλά αποτελέσματα από πλευράς επαγγελματικής ευσυνειδησίας, οικονομίας, πληρότητας και ποιότητας του έργου.

ΟΣΕΘ

Ο ΟΑΣΘ μόλις προμηθευτεί με νέα μισθωμένα οχήματα (περισσότερα από 150), θα είναι σε θέση να εξαντλήσει κάθε προσπάθεια τόνωσης της παροχής έργου σε σημαντικές αστικές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος που σήμερα υποφέρουν βλέποντας μόλις 210-220 οχήματα του ΟΑΣΘ σε κυκλοφορία.

«Τη γραμμή 9 της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει η ΚΤΕΛ Κιλκίς και πλέον εξυπηρετείται με πλήρη δρομολόγια μια ευρεία ζώνη της Δυτικής Θεσσαλονίκης με ποικίλες χρήσεις και πολλούς εργαζομένους (βιομηχανία, υπηρεσίες, κατοικία, εμπόριο, βιοτεχνίες, αποθήκες και ευαίσθητες χρήσεις και οικισμούς, όπως ο οικισμός Ρομά «Αγία Σοφία», το Κατάστημα Κράτησης Διαβατών κ.ά.).

Στοχεύουμε να ανατάξουμε συνολικά το χάρτη της αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη τόσο ποιοτικά όσο και από πρακτικής και λειτουργικής πλευράς, με επόμενα βήματα τη στόχευση για προσεκτικές αναδιαρθρώσεις ενόψει του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης», δήλωσε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ, συγκοινωνιολόγος κ. Γιάννης Τόσκας.


*Για την σημερινή εικόνα του κορονοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here