Αρχική COVID-19 Συνήγορος του Πολίτη: Μέτρα κοινωνικής προστασίας για τον κορονοϊό

Συνήγορος του Πολίτη: Μέτρα κοινωνικής προστασίας για τον κορονοϊό

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

Συνήγορος του Πολίτη: Μέτρα κοινωνικής προστασίας για τον κορονοϊό

Με τη συμπλήρωση ήδη ενός μήνα από την λήψη και θέση σε εφαρμογή των πρώτων μέτρων κατά της πανδημίας, ο Συνήγορος του Πολίτη ανέλαβε να συγκεντρώσει, ανάμεσα στα διάσπαρτα θεσμικά κείμενα, και να παρουσιάσει μια συνοπτική καταγραφή των βασικότερων εκ των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού που αφορούν την κοινωνική προστασία, ιδίως στους τομείς αιχμής της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ελήφθησαν, και λαμβάνονται, κλιμακωτά, ανάλογα με την πορεία εξάπλωσης του ιού και τις ανάγκες για ειδική στήριξη που ανακύπτουν και αναγνωρίζονται.

Η Αρχή ευελπιστεί ότι η καταγραφή αυτή θα αποτελέσει ένα ευσύνοπτο και χρήσιμο εργαλείο για τους πολίτες, έναν κατατοπιστικό οδηγό, προκειμένου να είναι ενήμεροι για τα ισχύοντα μέτρα.

Δείτε αναλυτικά τα Μέτρα Κοινωνικής Προστασίας εδώ [PDF]


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση