Αρχική COVID-19 Στα μαχαίρια ΗΠΑ και Κίνα – Ο «βιολογικός πόλεμος» και η αγωγή...

Στα μαχαίρια ΗΠΑ και Κίνα – Ο «βιολογικός πόλεμος» και η αγωγή των 20 τρις δολαρίων

0
Πρόεδρος ΗΠΑ Τραμπ
Διαφήμιση

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα με αφορμή τον κορονοϊό. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μιλήσει ανοιχτά για «κινεζικό ιό» που σχεδιάστηκε στα εργαστήρια της Γουχάν, υποστηρίζοντας πως η Κίνα αποκρύπτει σκόπιμα αριθμούς κρουσμάτων και νεκρών, ενώ όπως ισχυρίζονται οι Αμερικανοί, κατατέθηκε αγωγή ύψους 20 τρις δολαρίων κατά της κινεζικής κυβέρνησης, στρατού, αλλά και του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν.

Την αγωγή κατέθεσε ο Αμερικανός δικηγόρος Λάρι Κλέιμαν, μαζί με εταιρεία από το Τέξας, ενώ σύμφωνα με το Business Today, οι προσφεύγοντες διεκδικούν ποσό μεγαλύτερο από το ετήσιο ΑΕΠ της Κίνας με την αιτιολογία πως ο κορονοϊός είναι το αποτέλεσμα βιολογικού όπλου που ετοίμαζαν οι κινεζικές αρχές.

Μεταξύ άλλων, κατηγορούν την Κίνα για συνέργεια και συνωμοσία για τον θάνατο ανθρώπων, την παροχή υλικής στήριξης σε τρομοκράτες, τη συνωμοσία για να προκαλέσει τραυματισμούς και θάνατο Αμερικανών πολιτών, αμέλεια, επίθεση κ.λπ.

Στα μαχαίρια ΗΠΑ και Κίνα - Ο «βιολογικός πόλεμος» και η αγωγή των 20 τρις δολαρίων

Στην αγωγή υποστηρίζουν ότι ο νέος κορονοϊός ξέφυγε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν και είχε «σχεδιαστεί» από την Κίνα για να επιφέρει μαζικό θάνατο. Καθώς τα βιολογικά όπλα έχουν απαγορευτεί, οι ενάγοντες θεωρούν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό όπλο μαζικής καταστροφής.

Οι ίδιοι επικαλούνται δημοσιεύματα για να υποστηρίξουν ότι υπάρχει μόνο ένα μικροβιολογικό εργαστήριο στην Κίνα το οποίο μπορεί να χειριστεί ιούς όπως ο SARS-CoV-2: Αυτό της Γουχάν, από όπου ξεκίνησε η πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την dailymail, και η βρετανική κυβέρνηση είναι εξαγριωμένη με την Κίνα, κατηγορώντας την ότι απέκρυψε τον ακριβή αριθμό των νεκρών και των κρουσμάτων.


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση