Αρχική Μεταφορές Σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχονται οι αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης

Σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχονται οι αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης

0
συγκοινωνίες OΣΕΘ

Με αφορμή την σταδιακή άρση μέτρων από την Δευτέρα 4 Μαΐου, ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) ανακοίνωσε πως οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης θα επανέλθουν στους προ πανδημίας ρυθμούς, υλοποιώντας έτσι την απόφαση της άρσης των περιοριστικών μέτρων στον τομέα ευθύνης του.

Μετά την προσωρινή αναστολή μέρους των αστικών δρομολογίων των παρόχων συγκοινωνίας που επιβλήθηκε από τις 23 Μαρτίου για λόγους προφύλαξης και αποφυγής μετάδοσης του κορονοϊού στους πολίτες, με επιστολή του προς τους παρόχους της αστικής συγκοινωνίας, δηλαδή τον ΟΑΣΘ και τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Σερρών, Χαλκιδικής και Κιλκίς που έχουν αναλάβει μέρος του έργου του ΟΑΣΘ, ο ΟΣΕΘ ζητά την άρση της περιστολής κατά 50% των δρομολογίων και την τήρηση των αποστάσεων κατά 1,5-2 μ. μεταξύ των πολιτών σε στάσεις, αλλά και του 50% των καθημένων εντός οχημάτων, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή. 

Λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις κυβερνητικές ανακοινώσεις όσο και τη δημόσια υγεία της οποίας η διασφάλιση απαιτεί μέτρα προφύλαξης και διατήρηση αποστάσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο ΟΣΕΘ αποφάσισε την επιστροφή στους δρόμους του συνόλου του υπάρχοντος στόλου και την τακτική συγκοινωνία, κάτι που θα διασφαλίσει την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.


*Για την σημερινή εικόνα του κορονοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here