Αρχική COVID-19 Μήνυμα του προέδρου του ΠΙΣ Αθανάσιου Εξαδάκτυλου για το Πάσχα

Μήνυμα του προέδρου του ΠΙΣ Αθανάσιου Εξαδάκτυλου για το Πάσχα

0
Πρόεδρος ΠΙΣ, Αθανάσιος Eξαδάκτυλος
Διαφήμιση

Το δικό του μήνυμα απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, με αφορμή τις γιορτές του Πάσχα. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί του, διαβεβαιώνοντας ότι το Ιατρικό σώμα θα προσφέρει τα μέγιστα στην κοινωνία για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του κορονοϊού. Όπως υπογράμμισε, ευελπιστεί την «επόμενη μέρα» που ξημερώνει, οι γιατροί να λάβουν την ανταμοιβή που τους αξίζει και έστειλε τις δικές του ευχές για τις γιορτινές αυτές μέρες.

«Ο SARS-COV 2 μετέτρεψε τους ιατρούς παγκοσμίως σε στρατιώτες στην πρώτη γραμμή ενός ασύμμετρου πολέμου. Άλλοι στα επείγοντα και τις μονάδες εντατικής, άλλοι στην πρωτοβάθμια φροντίδα, άλλοι στα διαγνωστικά εργαστήρια ή τα ιδιωτικά τους ιατρεία κι άλλοι στην έρευνα για να βρεθεί η πολυπόθητη θεραπεία και το εμβόλιο, δίνουμε τα μέγιστα για τον Άνθρωπο.

Μαζί με αυτούς, εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι ιατροί, ειδικοτήτων που δεν σχετίζονται άμεσα με τη νόσο, πλήττονται από ανεργία, οικονομική δυσπραγία, ανασφάλεια και ανησυχούν για το μέλλον τους…

Στην Ελλάδα, μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης, η πανδημία ήρθε ως επιστέγασμα στις δυσκολίες που βιώνουμε οι ιατροί τόσο του κρατικού όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Συνάδελφοί μας ασθενούν,
συνάδελφοί μας έχουν να κοιμηθούν επί ημέρες,
συνάδελφοί μας υφίστανται περικοπή μισθών,
συνάδελφοί μας αναγκάζονται σε αναστολή εργασιών,
συνάδελφοί μας δεν ξέρουν πότε θα ξαναμπούν σε χειρουργείο…

Το Ιατρικό Σώμα όμως -με πρώτο μέλημα τον άνθρωπο και την
επιστήμη- θα κρατήσει και σε αυτήν την πρωτοφανή συγκυρία, ψηλά το φρόνημα, θα προσφέρει τα μέγιστα στην κοινωνία για τον περιορισμό των κρουσμάτων, την έγκαιρη διάγνωση και την καλύτερη δυνατή θεραπεία των ασθενών.

Και αμέσως μετά την νέα αυτή κρίση, θα διεκδικήσει όσα δικαιωματικά του αξίζουν την “επόμενη μέρα”.

Την επόμενη μέρα που ευελπιστούμε ότι θα έρθει η Ανάσταση και θα μπει ο ιατρός στην θέση που του αξίζει, θα τύχει του σεβασμού που του αρμόζει, θα έχει τα μέσα που του χρειάζονται για να ασκεί απρόσκοπτα το λειτούργημα αλλά και επάγγελμά του.

Συνάδελφοί,

είμαστε περήφανοι που είμαστε ιατροί, που ζούμε σε μια χώρα-
πρότυπο διαχείρισης της πανδημίας, που έχουμε ομοψυχία και κοινό στόχο.

Σας εύχομαι να έχετε εσείς και τα μέλη των οικογενειών σας Υγεία,
ψυχική δύναμη, πίστη και ελπίδα, ώστε να ανταποκριθούμε με τον
καλύτερο δυνατό τρόπο στις προκλήσεις της νέας εποχής».

Καλή Ανάσταση σε όλους!

Πάσχα


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση