Αρχική COVID-19 Μέτρα για τους μπλε κάδους σε νοσοκομεία και κλινικές

Μέτρα για τους μπλε κάδους σε νοσοκομεία και κλινικές

0
Μπλε κάδοι
Εικόνα: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI
Διαφήμιση

Την άμεση απομάκρυνση των μπλε κάδων που βρίσκονται κοντά σε νοσοκομεία και κλινικές, αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς τις τελευταίες μέρες σε ορισμένα νοσοκομεία δεν γίνεται ορθή χρήση των συγκεκριμένων κάδων που προορίζονται για να πετούν οι πολίτες συσκευασίες χαρτιού, πλαστικού, και αλουμινίου.

Μπλε κάδοι

Συγκεκριμένα, η απόφαση λήφθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, ύστερα από συντονισμό με τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Υπήρξαν αναφορές ότι σε ορισμένες περιπτώσεις καταλήγουν σε αυτούς τους κάδους ιατρικά απόβλητα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης του νέου κορονοϊού COVID-19 στους εργαζομένους των Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τα απόβλητα αυτά.

Κατά αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλιστεί ότι τα απόβλητα των υγειονομικών μονάδων που προκύπτουν από υγειονομικές μονάδες θα οδηγούνται στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ).

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας, με παράλληλη τροποποίηση των δρομολογίων αποκομιδής των μπλε κάδων, ώστε να συνεχιστεί ομαλά η διαδικασία της ανακύκλωσης στη χώρα, εξασφαλίζοντας την προστασία όλων των εμπλεκομένων σε αυτή.


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση