Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Θερμομετρήσεις σε πωλητές στις λαϊκές αγορές από γιατρούς

Κορονοϊός: Θερμομετρήσεις σε πωλητές στις λαϊκές αγορές από γιατρούς

0
Κορονοϊός - Λαϊκές αγορές
Διαφήμιση

Γιατροί με συσκευές θερμομέτρησης θα βρίσκονται στο εξής σε λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, με στόχο την προστασία των πωλητών από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Την ανακοίνωση έκανε το Σωματείο Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ». Στόχος τους, όπως αναφέρουν, να εξετάζονται οι εργαζόμενοι των λαϊκών αγορών για πιθανά συμπτώματα, προκειμένου να προστατευθούν οι ίδιοι, αλλά και ο περίγυρός τους. Ειδικότερα, ο ένας γιατρός θα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της λαϊκής αγοράς και ο άλλος στη δυτική, προκειμένου να θερμομετρούν όσο περισσότερους πωλητές γίνεται.

Κορονοϊός: Θερμομετρήσεις σε πωλητές στις λαϊκές αγορές από γιατρούς

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «δεν πρόκειται για εξέταση, αλλά για μέτρο πρόληψης», τονίζοντας πως «είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης».
Η πρωτοβουλία για τις θερμομέτρησεις σε καθημερινή βάση ανήκει στις Ομοσπονδίες και τα σωματεία του κλάδου. Πρόκειται για τις Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης και Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας – Θεσσαλίας- Θράκης, την «Ομόνοια» και το σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών «Η Πρόοδος».

Με πληροφορίες από: olivemagazine.gr


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση