Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Τα διαγράμματα της… αισιοδοξίας

Κορονοϊός: Τα διαγράμματα της… αισιοδοξίας

0
Διαγράμματα
Διαφήμιση

Γνωρίζω ότι πολλοί αναγνώστες έχουν μία απέχθεια για διαγράμματα, θα ζητούσα όμως να δείτε μόνο σε αυτά, τα διαγράμματα που δείχνουν διαχρονικά τα κρούσματα σε διάφορες χώρες, πότε η καμπύλη γίνεται οριζόντια, που σημαίνει ότι τα κρούσματα δεν αυξάνονται και θα αρχίσει η σταδιακή μείωση των κρουσμάτων.

Παρατηρείστε ότι η Κίνα που εμφάνισε κρούσματα ένα μήνα πριν από την Ελλάδα και η καμπύλη έχει οριζοντιωθεί χάρις στα μέτρα που πήρε, και αναμένεται στην Ελλάδα με τα ίδια μέτρα η καμπύλη να οριζοντιωθεί στο τέλος Απριλίου. Μπορείτε επίσης να δείτε ότι η Ελλάδα συμβαδίζει με τον μέσο όρο των κρουσμάτων στην Ευρώπη, ενώ Αγγλία, ΗΠΑ και ο υπόλοιπος κόσμος εκτός Κίνας, υπολείπονται σημαντικά.

Κορονοϊός: Τα διαγράμματα της... αισιοδοξίας

Κορονοϊός: Τα διαγράμματα της... αισιοδοξίας

Τα διαγράμματα αυτά έγιναν από τον Διεθνή επιστημονικό Οργανισμό NANOTECHNOLOGY και μπορεί ο αναγνώστης μπορεί να δει και τα διαγράμματα για Κορέα, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, κλπ.

Αυτά τα διαγράμματα δείχνουν επίσης ότι τον επόμενο μήνα η Ελλάδα θα πρέπει να περιφρουρήσει ό,τι κέρδισε, ο κορονοϊός θα κυκλοφορεί και σε άλλες χώρες και εισαγόμενα κρούσματα μπορεί να προκαλέσουν νέα έξαρση.

Κορονοϊός: Τα διαγράμματα της... αισιοδοξίας

Κορονοϊός: Τα διαγράμματα της... αισιοδοξίας

Ο ρόλος του κορονοϊού

Ο κορονοϊός επιλέγει τους ηλικιωμένους έναντι των νεωτέρων, τους άνδρες έναντι των γυναικών, αυτούς με υποκείμενα νοσήματα έναντι των υγιών, τους καπνιστές έναντι των μη καπνιστών, αλλά δεν κάνει καμία διάκριση ανάμεσα σε κράτη, έθνη, πλούσιους ή φτωχούς, χρώμα ή θρησκεία.

Σύμφωνα με τα παγκόσμια επιστημονικά δεδομένα, ο κορονοϊός δεν παρασκευάσθηκε ή διέφυγε από εργαστήριο βιοτεχνολογίας από την περιοχή Χουάν της Κίνας ή αλλού, αλλά προήλθε από φυσική επιλογή (από την φύση) από είδος υπαρχόντων κορονοειδών. Κακώς μεταδόθηκε ότι ο Μπιλ Γκεϊτς σε διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο αναγνώρισε πως ο ιός διέφυγε από εργαστήριο βιοτεχνολογίας στην Χουάν όπου έκαναν πειράματα με νυχτερίδες που συμβίωναν με κορονοϊούς.

Διαγράμματα

Διαγράμματα

Επανέρχομαι στα διαγράμματα αισιοδοξίας, όπου με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο δείχνουν ότι η κρίση θα ξεπερνιέται προσεκτικά και σταδιακά από τον Μάϊο, και τότε μαζί με τα φάρμακα που θα κυκλοφορήσουν προς το τέλος Μαΐου θα χαλαρώσουν σημαντικά τα μέτρα και θα δούμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Nίκος Κατσαρός

*Νίκος Κατσαρός
Πτυχείο Χημείας ΕΚΠΑ. MSc, PhD Univ. of Massachusetts,USA. Καθ.Georgia Southern Univ  ΗΠΑ. Διευθυντής Ερευνών ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, Γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας, Υπ.Ανάπτυξης, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Ερευνας και Μεταπτυχιακών Σπουδών, Υπ.Παιδείας, Πρόεδρος ΕΦΕΤ. Πρόεδρος ΕΕΧ, Αντιπρόεδρος Ενωσης Καταναλωτων Ελλάδος


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση