Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Tα 5 σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας από όλο τον κόσμο (6/4/20)...

Κορονοϊός: Tα 5 σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας από όλο τον κόσμο (6/4/20) – Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

0
Κορονοϊός - Κόσμος
Διαφήμιση

Όλη η ανθρωπότητα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορονοϊού και το ecozen.gr σας μεταφέρει τα πέντε σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας που σημάδεψαν τον κόσμο. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα κρούσματα και τους θανάτους σε όλο τον πλανήτη εδώ. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε το ΒΒC, ο πρωθυπουργός του Ην. Βασιλείου, Mπόρις Τζόνσον, έχει μπει επειγόντως στην εντατική, καθώς η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί.

1. Ιταλία – Αυξήθηκε πάλι ο αριθμός των νεκρών

Iταλία

Αυξήθηκαν πάλι οι νεκροί που καταγράφονται σε καθημερινή βάση στην Ιταλία, καθώς τη Δευτέρα σημειώθηκαν 636 νέοι θάνατοι από τους 525 της Κυριακής. Συνολικά, 16.523 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στη γειτονική χώρα από την έναρξη της επιδημίας μέχρι και σήμερα, ενώ τα κρούσματα έχουν φτάσει 132,547.

Από την άλλη, θετικό κρίνεται το γεγονός πως καταγράφηκαν 717 λιγότερες νέες μολύνσεις από την Κυριακή, φτάνοντας στις 3.599. Θετικό κρίνεται, επίσης, το γεγονός πως έπεσαν κάτω από τις 2.000 τα νέα κρούσματα που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας, φτάνοντας στα 1.941 και προσφέροντας «ανάσα» στο υγειονομικό σύστημα της χώρας.

Επιπλέον, συνολικά 22.837 άνθρωποι έχουν θεραπευτεί από τον ιό, 3.898 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.976 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 60.313 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στο μεταξύ, στα 120 ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων σε ότι αφορά το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, καθώς 87 γιατροί, 25 νοσοκόμες και 6 φαρμακευτικοί υπάλληλοι έχουν χάσει τις ζωές τους.

2. ΗΠΑ – Ρεκόρ θανάτων – Μαύρες προβλέψεις για κορύφωση της πανδημίας

ΗΠΑ

Πάνω από 1.200 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό υπέκυψαν μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση που δημοσιοποίησε χθες Κυριακή στις 20:30 (τοπική ώρα 03:30 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στις ΗΠΑ καταγράφονται πλέον 352.546 κρούσματα μόλυνσης, ενώ οι θάνατοι ασθενών έχουν φθάσει τους 10.389, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του πανεπιστημίου.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με το κλιμάκιο διαχείρισης κρίσης που έχει συστήσει, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε χθες Κυριακή ότι οι συμπατριώτες του πρέπει να περιμένουν έναν «φρικτό» αριθμό νεκρών όταν σημειωθεί η κορύφωση της πανδημίας, που δεν θεωρείται ότι ήρθε ακόμη.

3. Ην. Βασίλειο – Στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον

Mπόρις Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον μετέβη στο νοσοκομείο έπειτα από συστάσεις του γιατρού του, καθώς τα συμπτώματα του κορονοϊού παραμένουν εδώ και δέκα μέρες, ενώ σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες εισήχθη στην εντατική, λόγω επιδείνωσης της υγείας του.

Αν και δεν έγινε επισήμως γνωστό σε τι είδους εξετάσεις θα υποβληθεί, ειδικοί αναφέρουν ότι είναι πιθανό να εκτιμηθεί η κατάσταση των πνευμόνων του, της καρδιάς και άλλων οργάνων, απέναντι στον ιό.

Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού επέμεινε σήμερα ότι η διάθεση του Μπόρις Τζόνσον ήταν καλή έπειτα από μία «άνετη νύχτα» στο νοσοκομείο του St Thomas, με βήχα και πυρετό από το Covid-19.

Η Daily Mail επίσης σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι ο Μπόρις Τζόνσον «δέχθηκε θεραπεία με οξυγόνο», κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο και ότι θα υποβληθεί σε εξετάσεις για την κατάσταση της υγείας του.

Αναφέρεται επίσης σε ισχυρισμούς ότι «έθεσε σε κίνδυνο την υγεία του» επειδή συνέχισε να εργάζεται σκληρά και σε εκκλήσεις να παραδώσει την διαχείριση των κυβερνητικών υποθέσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα, ενόσω βρίσκεται σε ανάρρωση.

4. Ισπανία – Πτώση για τρίτη συνεχόμενη μέρα

Iσπανία

Η Ισπανία κατέγραψε σήμερα 674 θανάτους από τον κορονοϊό κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, αριθμός που μειώνεται για τρίτη συνεχή ημέρα, καθώς και η πίεση μειώνεται στα νοσοκομεία που έχουν κατακλυστεί από ασθενείς.

Ο απολογισμός των 674 θανάτων είναι ο χαμηλότερος τις τελευταίες δέκα ημέρες. Ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων κορυφώθηκε στους 950 την Πέμπτη 2 Απριλίου.

Συνολικά, η χώρα μετράει 135.032 κρούσματα και 13.169 θανάτους.

Οι αρχές εκτιμούν ότι σταθεροποίησαν την εξάπλωση του ιού, αλλά για να καταφέρουν την υποχώρηση της πανδημίας, η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει μέχρι τις 25 Απριλίου τα μεσάνυχτα τον αυστηρό περιορισμό στο σπίτι που επέβαλε στα 46,6 εκατομμύρια των Ισπανών από τις 14 Μαρτίου.

«Η πίεση μειώνεται», είπε με ικανοποίηση η Μαρία Χοσέ Σιέρα, του Κέντρου Έγκαιρης Υγειονομικής Προειδοποίησης, αναφέροντας «μια κάποια κάμψη» στον αριθμό των νοσοκομειακών νοσηλειών και των εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

5. Aυστρία – Σχεδιασμός για τερματισμό της καραντίνας

Aυστρία

Τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού προγραμματίζει η Αυστρία.

Ο σχεδιασμός αφορά μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα από τις 14 Απριλίου και η άρση των περιορισμών θα ξεκινήσει με την επαναλειτουργία των μικρότερων καταστημάτων και σύμφωνα με ένα χρονοδιάγραμμα που θα εφαρμοσθεί διαδοχικά τους επόμενους μήνες.

«Στόχος μας είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας κατά βήματα» δήλωσε ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου και κάλεσε τον πληθυσμό να διατηρήσει «την μέγιστη πειθαρχία».


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

Διαφήμιση