Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Tα 5 σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας από όλο τον κόσμο (9/4/20)

Κορονοϊός: Tα 5 σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας από όλο τον κόσμο (9/4/20)

0
Κορονοϊός - Κόσμος
Διαφήμιση

Όλη η ανθρωπότητα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορονοϊού και το ecozen.gr σας μεταφέρει τα πέντε σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας που σημάδεψαν τον κόσμο. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα κρούσματα και τους θανάτους σε όλο τον πλανήτη εδώ.

1. Μπόρις Τζόνσον – Βγήκε από την εντατική ο Βρετανός Πρωθυπουργός

Mπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός  Μπόρις Τζόνσον βγήκε πριν από λίγη ώρα από την εντατική, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο πρωθυπουργός βγήκε το απόγευμα από την εντατική και μεταφέρθηκε σε απλό δωμάτιο νοσηλείας, όπου θα παρακολουθείται στενά κατά την πρώτη φάση της ανάρρωσής του» δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει «εξαιρετικά καλή διάθεση».

Ο 55χρονος Τζόνσον εισήχθη την περασμένη Κυριακή στο St Thomas’s Hospital, στο κέντρο του Λονδίνου, με επίμονα συμπτώματα του κορονοϊού. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και το βράδυ της Δευτέρας οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να μπει στην εντατική για το ενδεχόμενο να χρειαστεί αναπνευστική υποστήριξη.

Εξ’ όσων έχουν γίνει γνωστά, ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν μπήκε σε αναπνευστήρα κατά την τριήμερη παραμονή του στην εντατική. Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού είχε δηλώσει ότι η κατάσταση του Μπόρις Τζόνσον «συνεχίζει να βελτιώνεται» και ότι λαμβάνει οξυγόνο στο πλαίσιο τη θεραπείας για τον Covid-19.

2. Πώς ο ιός άλλαξε την ανθρωπότητα

Μέσα σε 8 μόλις λεπτά η βρετανική Guardian με ένα συγκλονιστικό βίντεο περιγράφει πώς o κορονοϊός άλλαξε τον κόσμο.

Το βίντεο ξεκινά από την Ουχάν, εκεί δηλαδή από όπου ξεκίνησε ο φονικός ιός, όταν στις 11 Ιανουαρίου μια γυναίκα κατέληξε από πνευμονία.

3. Σαουδική Αραβία – Σε καραντίνα ο βασιλιάς Σαλμάν και 150 μέλη του παλατιού

Σαουδική Αραβία

Παραπάνω από 150 μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας έχουν νοσήσει από κορονοϊό, ενώ κάποια από αυτά βρίσκονται και στην εντατική.

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί για την υγεία του 84χρονου βασιλιά της χώρας, ο οποίος παραμένει υπό καθεστώς αυστηρής απομόνωσης σε παλάτι στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας. Αναγκάστηκε, μάλιστα, να αποχωριστεί και την συντροφιά στενών συγγενών και συνεργατών, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία του.

Παρά την αρχική προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας, η χώρα πλήττεται ιδιαίτερα σφοδρά. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, προβλέπονται έως και 200.000 κρούσματα του νέου ιού εντός ολίγων εβδομάδων.

4. Ιταλία – Νέα αύξηση των θανάτων ύστερα από δύο ημέρες κάμψης

Ιταλία

Αυξητικές τάσεις ξανά στον καθημερινό αριθμό νεκρών στην Ιταλία, έπειτα από δυο διαδοχικές ημέρες κάμψης. Μετά τους 542 χθεσινούς νεκρούς, σήμερα η Πολιτική Προστασία της γειτονικής χώρας ανακοίνωσε 610 νέα θύματα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 18.279 από την έναρξη της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, οι νέες μολύνσεις έφτασαν στις 4.204 από τις χθεσινές 3.836 και τις προχθεσινές 3.039, παρουσιάζοντας αύξηση 38% μέσα σε 48 ώρες.

Αυξήθηκε επίσης και ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών στους 1.979 από τους χθεσινούς 1.195. Ακόμη, 3.605 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.339 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 64.873 έχει αποφασιστεί ο κατ’ οίκον περιορισμός.

5. Γαλλία – Τραγικός ο απολογισμός το τελευταίο 24ωρο

Γαλλία

Συνολικά, σήμερα έγιναν γνωστοί 1.341 θάνατοι, καθώς προστέθηκαν και αυτοί από τα γηροκομεία, που δεν είχαν αναφερθεί χθες. Χθες, είχαν ανακοινωθεί 541 νέοι θάνατοι μονάχα στα νοσοκομεία και όχι στα λοιπά ιδρύματα, λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Ο συνολικός αριθμός νεκρών ξεπέρασε τις 12.000. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας Ζερόμ Σαλομόν, αυτοί ανέρχονται πλέον σε 12.210 από την 1η Μαρτίου, οπότε πρωτοεμφανίστηκε ο ιός στη χώρα.

Από αυτούς, οι 8.044 έχουν χάση τη ζωή τους στα νοσκομεία, με το 82% αυτών να υπερβαίνουν τα 70 χρόνια. Άλλοι 4.166 θάνατοι έχουν καταγραφεί σε γηροκομεία και άλλα ιδρύματα.

Συνολικά, σήμερα έγιναν γνωστοί  1.341 θάνατοι, καθώς προστέθηκαν και αυτοί από τα γηροκομεία, που δεν είχαν αναφερθεί χθες. Χθες είχαν ανακοινωθεί 541 νέοι θάνατοι μονάχα στα νοσοκομεία και όχι στα λοιπά ιδρύματα, λόγω τεχνικών προβλημάτων.


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση