Αρχική COVID-19 Μένουμε σπίτι: Κάντε αυτά τα 7 πράγματα και νιώστε καλύτερα

Μένουμε σπίτι: Κάντε αυτά τα 7 πράγματα και νιώστε καλύτερα

0
Σπίτια

Καραντίνα, απομόνωση, εγκλεισμός, παραμονή στο σπίτι, όπως και να το πείτε η φάση που σας βρίσκει η ανάγνωση αυτού του κομματιού δεν είναι και η πιο εξωστρεφής. Σας προτείνουμε επτά πράγματα για να νιώσετε αμέσως καλύτερα…

Η μετάδοση του κορονοϊού είναι εκπληκτικά εύκολη και ορισμένοι ιατροί λένε ότι ακόμη και να τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής ο ιός μπορεί να επιβιώσει σε επιφάνειες για έως και τρεις ημέρες. Απαιτούνται τρεις μέρες για να ξεκινήσει η αποδόμηση του ιού χωρίς μέτρα απολύμανσης, κάτι που δικαιολογεί όλα αυτά τα δρακόντεια μέτρα που παίρνουν οι κυβερνήσεις. Η παραμονή στο σπίτι είναι μονόδρομος, όποτε ας δούμε πώς μπορούμε να περάσουμε το χρόνο μας πιο εποικοδομητικά.

Τηλεφωνήστε σε έναν ξεχασμένο φίλο

Μένουμε σπίτι: Κάντε αυτά τα 7 πράγματα και νιώστε καλύτερα

Σκεφτείτε το όλο αυτό που περνάμε ως μια μεγάλη ευκαιρία να επανασυνδεθείτε, με κάποιον στενό σας άνθρωπο που χαθήκατε λόγω του φρενήρη ρυθμού της ζωής. Τώρα αυτό δεν υπάρχει, οπότε κάντε την κίνησή σας.

Γυμναστείτε στο σπίτι

Γυμναστική ΆσκησηΔεν μπορείτε να πάτε στο γυμναστήριο; Κάντε ποδήλατο, σηκώστε μερικά βάρη, κοιλιακούς, ραχιαίους και διατηρήστε ή βελτιώστε το σώμα σας.

Διαβάστε εκείνα τα πέντε βιβλία που πάντα θέλατε

Διαβάζω βιβλίο

Υπάρχει αρκετός χρόνος τώρα. Απλά φροντίστε να μη σπάσετε κατά λάθος τα γυαλιά σας για ανάγνωση, εκτός αν έχετε ένα εφεδρικό ζευγάρι.

Παρακολουθήστε σειρές και ταινίες

Ταινία - Τηλεόραση - Οικογένεια

Δείτε τις σειρές που θέλατε να δείτε στο NetFlix και το HBO ή στις άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες ψυχαγωγίας. Τσεκάρετε τις επιλογές της κρατικής τηλεόρασης και ανακαλύψτε μικρούς θησαυρούς.

Γράψτε ένα ποίημα ή ένα μυθιστόρημα

Γράφω

Εκτός από τις αναρτήσεις στα ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα, μήπως να βάλετε μπροστά εκείνη την ιδέα που πάντα είχατε για μυθιστόρημα; Αν δουλέψετε έξι εβδομάδες καθημερινά και εντατικά, όταν θα βγείτε θα το έχετε τελειώσει.

Επικοινωνήστε με τη φύση

Δάσος - Φύση

Περπατήστε έξω στον ήλιο σε απόσταση ασφαλείας από άλλους ανθρώπους (σε μονοπάτια, δάση κ.λπ.) και πάρτε μαζί το κατοικίδιό σας. Κάποια λεπτά παραμονής την ημέρα στον ήλιο είναι απαραίτητα για τη σύνθεση της βιταμίνης D, απλώς μην το κάνετε μπούγιο!

Πειραματιστείτε στη μαγειρική

Μαγείρεμα - Λαχανικά - Φαγητό

Όχι μόνο φτιάχνοντας μια δύσκολη ή αγαπητή συνταγή, αλλά φτιάχνοντας πράγματα που μπορείτε να αποθηκεύσετε. Π.χ. γλυκά του κουταλιού, τουρσί, μπισκότα.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here